Facebook, iOS Cihazlarda Facebook Lite Desteğini Durdurdu

18
3
2
1
1
Facebook’un düşük sisteme sahip akıllı telefonlarda kullanılması için geliştirdiği Facebook Lite uygulaması, iOS cihazlarda desteğini kaybetti. Uygulamaya girmek isteyen kullanıcılar, özel bir bilgilendirme mesajıyla karşılaşıyorlar.

Yüksek kullanıcı sayılarına ulaşan pek çok uygulama geliştiricisi, düşük seviyeye sahip akıllı telefonlarda da sorunsuz çalışması adına uygulamalarının “Lite” sürümlerini yayınlıyorlar. Bu sürümler, daha az özellik sundukları için uygulamanın temel görevlerini yerine getirirken telefonu çok daha az yoruyor. Bu uygulama geliştiricilerinden birisi olan sosyal medya devi Facebook, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Facebook için “Facebook Lite” isimli bir uygulama yayınlamıştı. 

Şirketin Lite uygulaması, özellikle giriş seviyesi ve eski telefon kullanan kişiler tarafından tercih ediliyor olsa da Facebook, bundan sonra iOS cihazlarda Lite sürümünü desteklememe kararı aldı. Brezilya’daki bazı Facebook Lite kullanıcıları, uygulamaları başlatmaya çalıştıklarında karşılarına uygulamanın devre dışı bırakıldığına dair bir uyarı mesajı aldıklarını açıkladılar. Bir Facebook sözcüsü, MacMagazine’e yaptığı açıklamada, “Az sayıda kullanım ve uygulamalarımızdaki deneyimi geliştirmek için yaptığımız iyileştirmeler nedeniyle artık iOS cihazlarda Facebook Lite’ı desteklemeyeceğiz” ifadelerine yer verildi. 

Aslında şirket 2017’de Facebook Lite’ın 200 milyondan fazla aylık kullanıcısı olduğunu iddia etmiş ve 2018’de Android sürümü için 1 milyardan fazla indirme yapıldığı açıklanmıştı. Bununla birlikte yıllar geçtikte yeni akıllı telefonlara yönelen insanlar sosyal medyanın Lite sürümünü kullanmayı bıraktılar. Özellikle iOS kullanıcıları, telefonlarında Facebook Lite yerine doğrudan Facebook uygulamasını kuruyorlardı. Şirket de zaten çok fazla kullanılmayan uygulamaya daha fazla destek vermek istememiş gibi görünüyor. 

Android kullanıcılarını etkilemiyor

Facebook Lite’ın kapanma kararı şu an için yalnızca iOS kullanıcılarını ilgilendiriyor. Android kullanıcıları ise Facebook Lite’a erişim sağlamaya devam edebiliyorlar. Facebook’un önümüzdeki dönemde Android sürümünde de benzer hamleler yapıp yapmayacağını ise zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2020/08/facebook-lite-no-more/
18
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
3
2
1
1