Far Cry'da 13 Yıldır Bulunan Hata, Bir Hayran Tarafından Giderildi

52
8
3
1
0
Birinci şahıs nişancı oyunlarının en ünlülerinden olan Far Cry'da bulunan ve botların oyuncuları çadırların arkasından öldürmesine neden olan bir hata, oyunun bir hayranı tarafından giderildi.

Crytek tarafından geliştirilen ve ilk kez 2004 yılında tanıştığımız Far Cry'ın başına bela olan bir hata nihayet giderildi. 13 yıldır oyunun içerisinde olan bu hata, bir Far Cry hayranının çalışmaları sonucunda düzeltildi. Hata giderildikten sonra kullanıcılara güncelleme olarak sunuldu ve oyuncular için bir devir böylelikle kapanmış oldu.

Far Cry oyuncularının 2006 yılından beri muzdarip oldukları bu hataya daha yakından bakacak olursak oyunda bulunan bilgisayar kontrollü (bot) karakterler, çadırların arkasından gerçek oyuncuları vurabiliyordu. Bu sorun, hem can sıkıcıydı hem de oyunu oynanmaz bir hâle getiriyordu. Aslında oyunun hayranları, bu hatayı gideren yamayı zaten çok daha önceden hazırlamışlardı ve forum sitelerinde paylaşmışlardı ancak bu yama, oyuna resmi olarak dâhil edilmediği için her kullanıcının bu yamayı kendisinin bulması ve oyununa eklemesi gerekiyordu. 

Oyun dağıtıcı bir platform olan GOG üzerinden yapılan duyuruda son güncelleme ile birlikte bu sorunun giderildiğini belirten yetkililer, kendilerine ulaştığı için de FarOut isimli Far Cry hayranına teşekkür ettiler.

Kaynak : https://kotaku.com/fan-fix-for-13-year-old-far-cry-bug-officially-added-to-1835245521
52
8
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
52
8
3
1
0