Sizi Bulunduğunuz Yerden Daha Farklı Bir Yere Taşıyacak 75 Efsane Film Müziği [Spotify Listesi]

341
36
10
8
8
Sizi Bulunduğunuz Yerden Daha Farklı Bir Yere Taşıyacak 75 Efsane Film Müziği [Spotify Listesi]
Her kaliteli filmin arkasında sağlam bir müzik listesi yatar. Bugün, bu cümleyi kanıtlayacak 75 filmi listeleyeceğiz.

Bir filmin kaliteli olması için birtakım bileşenlere ihtiyaç vardır. Mesela çok iyi bir görüntü yönetmeni, sağlam bir hikaye kurgusu, başarılı oyunculuklar. Peki, bütün bunları bir araya getirsek dahi bir film kaliteli sınıfına girer mi? Pek çok kişinin göz ardı ettiği, ancak kaliteli filmlerin hepsinde var olan ve tüm bu saydıklarımızı birleştiren bir güzellik var: Film müzikleri.

Dünyanın en başarılı filmleri olarak nitelendirdiğimiz pek çok filmde görüyoruz ki film müzikleri iyi olan filmler diğer filmlere nazaran daha fazla ön planda oluyor. Bugün sizlere, arka planda yer aldığı her saniye filme dair olan duygularınızı en üst seviyeye çıkaracak birbirinden başarılı film müziklerini listeleyeceğiz.

Unutmadan söyleyelim; bu listemizi belirli aralıklarla güncelleyeceğiz. Yeniden güncellendiğinde listede yer alırsa çok iyi olur dediğiniz film müziklerini yorumlar kısmında bizlere iletebilirsiniz.

Son Güncelleme: 21.07.2021

Müziklere oynatma listesinden ulaşın

Aşağıda listelediğimiz ve bazılarımız için altın niteliği taşıyan tüm bu müzikleri bir YouTube oynatma listesinde birleştirdik. Bu listeye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca listemizin Spotify listesine de buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

 

En İyi Film Müzikleri

The Last Samurai (Son Samuray) 

Başrolünde Tom Cruise’un yer aldığı Son Samuray, ezgileriyle her zaman aklımıza kazınmıştır. Japonya’nın modernizasyonunun anlatıldığı hikayesiyle kült filmlerden biri sayabileceğimiz Son Samuray, her zaman muhteşem müzikleriyle de aklımızın bir köşesinde kendine bir yer edinecek.

Hülya

Günümüzde tüm dünyada besteleriyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan Hans Zimmer neyse Türkiye’de Cahit Berkay da odur. Günümüzde Türk filmlerinde çok kaliteli müzikler göremiyor olsak da geçmişe indiğimizde o efsane Yeşilçam filmlerinin içimizde neden bu kadar büyük bir iz bıraktığını daha iyi görebiliyoruz. Cahit Berkay’ın Hülya filmi için yazdığı Ayrılık şarkısı da bunun en iyi örneklerinden. Türk sinema tarihinin en iyi müziklerinden biri olarak kabul edebileceğimiz Ayrılık, filmin de ötesine geçmiş durumda. 

Selvi Boylum Al Yazmalım

Madem Cahit Berkay’dan girdik, kolay kolay çıkmak olmaz. Elbette önümüzdeki dönemde listemizi güncellediğimizde daha fazla Cahit Berkay imzalı müziği sizlerle buluşturacağız, ancak Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ın birlikte oynadığı ve müziğiyle efsaneleşen Selvi Boylum Al Yazmalım’ı bırakamazdık. Ülkemizde Cahit Berkay’ların hiç de kolay yetişmediğini gösteren bu müzik; çocukluğumuz, gençliğimiz ve yaşlılığımızda hep yanımızda olacaktır. 

Eyes Wide Shut (Gözleri Tamamen Kapalı)

Gözleri Tamamen Kapalı, Tom Cruise, Nicole Kidman gibi birbirinden başarılı oyunculara ev sahipliği yapıyor, ancak filmin çok önemli bir özelliği daha var: Dünyanın en ünlü yönetmenlerinden biri kabul edilen Stanley Kubrick’in son filmi. Böyle bir yönetmenin beyaz perdeye bıraktığı son filmin de böylesine muhteşem bir müziğe sahip olması hepimizi fazlasıyla mutlu ediyor. 

Da Vinci Code (Da Vinci Şifresi)

Başrollerinde Tom Hanks, Audrey Tautou, Sir Ian McKellen, Jean Reno gibi isimlerin yer aldığı Da Vinci Şifresi, filmlere bir sınıf atlatması ile ünlü Hans Zimmer’ın muhteşem müzikleriyle hepimizde farklı bir etki bırakmayı başarmıştı. 

Once Upon A Time In America (Bir Zamanlar Amerika)

Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Jennifer Connelly gibi isimlerin başrolde yer aldığı 1984 yapımı bir film olan Bir Zamanlar Amerika, İtalyan müzisyen Ennio Morricone tarafından yapılmış ve dünyanın en iyi soundtrack albümlerinden biri kabul edilen enfes bir müzik şöleniyle karşımıza çıkıyor.

Transformers

Transformers filmleri, her zaman tartışma konusu olmuştur. Bazı kişiler bu filmleri severken bazılarıysa adeta yerlere vuruyor. Tüm bu tartışmalara rağmen herkesin hemfikir olduğu bir şey var: Özellikle ilk filmde yer alan “Arrival To Earth” isimli müzik, dünyanın en başarılı film müziklerinden biri. İnsanın içinde bambaşka duygular yaratan bu müzik, benim gibi bu tarz detaylara önem veren pek çok kişinin gözünde filmi çok yukarılara taşımaya yardımcı olmuştur. 

Harry Potter

Harry Potter, pek çoğumuzun çocukluğu ve gençliğini oluşturuyor. Hem kitapları hem de filmleriyle dünya sinemasının en ünlü serilerinden biri olan Harry Potter, muhteşem müzikleriyle de her zaman hafızalarımızda yer edinmiştir. Filmin tüm müzikleri eşsiz, ancak serinin 3. filmi olan Azkaban Tutsağı’nın müziğine ayrı bir yer açmak istiyorum. 

Hababam Sınıfı

Hababam Sınıfı, Türkiye’de karşımıza çıkan diğer hiçbir filme benzemiyor. İlk olarak 1975 yılında hayatımıza giren ve yayınlandığı ilk günden günümüze kadar olan 45 yıllık sürede her zaman bizleri hem güldüren hem de hüzünlendiren bir tarzı olmuştur. Kemal Sunal, Münir Özkul, Adile Naşit, Zeki Alasya, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Şener Şen ve adını sayamadığımız sayısız muhteşem oyuncuya ev sahipliği yapan eşsiz yapım, elbette ki şanına yakışır bir müziğe de sahip.

Melih Kibar’ın notalarından çıkan eşsiz müziğini elbette ki bilmeyen yoktur. Yavaş çalındığında hüzünlü, hızlı çalındığındaysa mutlu olan bu müzik, adeta filmi tek başına özetler nitelikte.

Pacific Rim (Pasifik Savaşı)

Devasa robotların dünya dışı yaratıklarla mücadelesini anlatan Pasifik Savaşı, içerisinde bulunan bazı mantıksızlıklarla beğenilmemiş olsa da insanı gaza getirmeyi başaran müziğiyle bizleri her zaman cezbetmiştir. 

Jaws (Denizin Dişleri)

Dünyanın en yüksek aksiyonlu filmlerinden biri olan Jaws, Steven Spielberg’ün en ölümsüz eserlerinden biridir. Filmin müziklerini John Williams gibi bir efsane besteleyince de ortaya muazzam bir işin çıkmama ihtimali bulunmuyordu zaten.

27 Weeks Later (28 Hafta Sonra)

Bilim kurgu ve korku öğelerini içeren 2007 yapımı İngiliz filmi 28 Hafta Sonra, müzikleriyle gerilimi doruklarda hissetmemizi sağlamıştı. Bizler de listeye böyle bir şaheseri almazsak açıkçası pek de uygun olmazdı. Filmin müzikleri, tıpkı Bir Rüya İçin Ağıt’ın efsane müziği gibi insanı derinlere götürüp gerilmesini sağlıyor.

Rocketman

Dünyaca ünlü şarkıcı Elton John'un biyografisini anlatan film, normal olarak muhteşem müziklerle donatılmış durumda. Başından sonuna kadar başarılı şarkılarla donatılan filmin, yetişkinler için uygun olduğunu söylememiz gerekiyor.

Purple Rain

1984 yılında yayınlanan film, Prince Rogers Nelson isimli şarkıcının kısmi hikayesini anlatıyor. Prince ismiyle tanınan ve 2016'da hayatını kaybeden efsane şarkıcı, bu filmde de kendine benzeyen bir karakteri canlandırıyor. Filmle aynı ismi taşıyan Purple Rain şarkısı ise yayınlandığı dönemde En İyi Film Müziği oskarını almıştı.

Up (Yukarı Bak)

Bir animasyon filmi olan Up, eşini kaybeden yaşlı bir adamla, küçük bir çocuğun yolculuklarını anlatıyor. Yaşlı adamın karısına verdiği sözü tutmaya çalışmasını anlatan film, pek çok eleştirmen tarafından dünyanın en iyi animasyon filmi olarak kabul ediliyor. 

Fiddler on the Roof (Damdaki Kemancı)

1971 yapımı kült bir müzikal yapım olan Damdaki Kemancı, çıktığı dönemde Altın Küre Müzikal dahil pek çok ödül aldı. Filmin özellikle kendinden öteye geçen müzikleri vardı. Daha önce dinlemediyseniz, aşağıdaki kulağınıza bir yerden tanıdık gelebilir.

Once

Eğer ruhunuzu güzel şarkılarla dolduran bir Avrupa filmi izlemek istiyorsanız, Once bunun için güzel bir seçenektir. İki başarılı müzisyenin bir albümü üzerine yaptığı film, aşkı müziklerle birleştirmeyi başarıyor.

Kingdom of Heaven (Cennetin Krallığı)

Cennetin Krallığı, 3 büyük din için de kutsal yer olarak kabul edilen Kudüs’te geçiyor. Başarılı oyunculuklarıyla büyük bir hayran kitlesine sahip olan film müzikleriyle de bizi atmosfere çok güzel bir şekilde çekmeyi başarmıştı.

Flashdance

Bir dönemin en beğenilen filmlerinden olan Flashdance, içinde dans etme arzusu olanların yakından tanıyacağı müzikleri barındırıyor. Hatta filmin bu kadar popüler olmasının ana nedenlerinden birisi müzikleri diyebiliriz.

Slumdog Millionaire (Milyoner)

Tam 8 akademi ödülüne sahip Milyoner, muhteşem bir hikâye ve oyunculuklarla karşımıza çıkıyor. Hindistan’ın arka sokaklarındaki o muhteşem sinematik atmosfer, her biri birbirinden başarılı müziklerle bezenince, uzun süre unutulmayacak bir film karşımıza çıkıyor. Eğer Milyoner’i hala izlemediyseniz, bu filme bir şans vermenizi öneriyoruz.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (Eurovision Şarkı Yarışması: Fire Saga’nın Hikayesi)

Netflix’in filmi olarak çıkan Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, absürt komedi tarzı ve oyunculuklarıyla biraz eleştiri alsa da içerisinde bazı şarkıların son derece başarılı olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Özellikle final şarkısı pek çok kişiden fazlasıyla beğeni aldı. Filmi izlemeyenlere, bu şarkının final şarkısı olduğunu ve minimum düzeyde spoiler barındırabileceğini söyleyelim.

Guardians of the Galaxy (Galaksinin Koruyucuları)

Bir Marvel filmi olan Galaksinin Koruyucuları, her zaman müzikleriyle ön plana çıkmış bir film. Özellikle Star Lord’un müzik zevki, filmin her anına eğlence katabiliyor. 

Perfect Sense (Yeryüzündeki Son Aşk)

Perfect Sense, hikaye bakımından pek alışık olmadığımız bir konuyu işleyen bir film. Dünyanın sonunun nasıl geleceğini farklı bir açıdan ele alan bu film, insanların duyularını kaybettiği bir süreci işliyor. Bunu yaparken de iki insanın aşkını bizlere sunuyor. Filmin genelinde yer alan müzikler ise bu yolculukta bizlere çok güzel bir şekilde eşlik ediyor. Eva Green’in muhteşem oyunculuğunu da unutmamak gerekiyor.

Bohemian Rhapsody

Efsanevi grup Queen ve onun solisti Freddie Mercury’nin hayatını anlatan film, baştan sonra tüm müzikleriyle bizi bir serüvene çıkarıyor. Evet, bu filmde yer alan müzikler “film müzikleri” adı altında yer almıyor, ancak listemizde bu filme yer vermeseydik haksızlık etmiş olurduk. Ayrıca Rami Malek’in efsane performansını da hatırlatmak istiyoruz.

A Star is Born

Lady Gaga ve Bradley Cooper’ın yer aldığı film, bir starın nasıl doğduğunu anlatıyor. Bradley Cooper’in ilk yönetmenlik denemesi olan film, dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga’nın son derece başarılı oyunculuk performansı ile de çok hoş olmuş. Baştan sona bir müzik filmi olan a Star is Born, kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biri.

The Mumy

Artık kültleşmiş filmler arasında yer alan Mumya, bu başarısını müziklere de taşımıştı. Filmin müzikleri atmosfere girmek için çok iyi bir şekilde ayarlanıp izleyiciye hem görsel hem de müziksel anlamda bir şölen sunulması sağlanmıştı.

Delibal

Bir Türk filmi olan Delibal, Çağatay Ulusoy’un başrolünde yer aldığı bir film. Son derece girişken ve etrafa mutluluk saçan bir adamın aşkını işleyen filmde müziklerin ayrı bir yeri var. Bir adam aşkı ile kendisi arasında kalırsa ne yapar?

Me Before You (Senden Önce Ben)

Aynı adlı romandan uyarlanmış film, omzundan aşağısı tutmayan zengin bir erkekle, ona bakmak için işe başlamış genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Hayattan umudunu yitiren adamı tekrardan hayata döndürmeye çalışan kızın çabasını izlerken hem üzülecek hem de mutlu olacaksınız. Filmin müziklerinde Ed Sheeran’ın imzasının olduğunu da hatırlatalım. Ayrıca ejderhaların annesi Emilia Clarke’ın muhteşem oyunculuğu da takdire şayan cinsten.

The Perks of Being a Wallflower (Saksı Olmanın Faydaları)

Arkadaşı olmayan içine kapanık bir genç, iki üvey kardeşle tanışınca yepyeni bir hayata başlar. Aşk ve arkadaşlık temalı film, geçmişi gizemli olan gencin başına gelenlere de değinirken bunu son derece gizemli bir şekilde yapmayı başarıyor. Gençlik filmleri arasında en başarılılardan biri olarak görünen ve geniş bir hayran kitlesine sahip olan Saksı Olmanın Faydaları, müzikleriyle de beğeni kazanmıştı.

Aashiqui 2

Hint filmleri, genel olarak müzikleri ile ön plana çıkarlar. Aashiqui 2 ise bu filmlerden biraz daha farklı olarak müziği direkt odak noktası haline getiriyor. Kendini içkiye vermiş ünlü bir şarkıcının, sesi güzel bir kızı ünlü etmesini konu alan film, bunu yaparken aşkı güzel bir şekilde işliyor.

Joker

Listemizde yer almayı başaran en yeni film ile karşınızdayız. Joker, alışık olduğumuz süper kahraman filmlerinin aksine bize belirli bir felsefesi olan, dram yönü ağır basmış bir film sundu. Çıktığı günden beri çokça beğenilen film, müzikleriyle o karanlık Gotham şehrini bizlere çok iyi yansıtmayı başardı. Üstelik bunu yaparken Joker’in iç dünyasını da anlamamıza yardımcı oldu.

The Message (Çağrı)

The Message, ya da ülkemizde bilinen adıyla Çağrı, islam aleminin en özel filmlerinden biri olarak gösteriliyor. İzleyen kişide çok büyük bir etki bırakan bu efsane kült yapım, kulaklarımıza kazınan müziğiyle de bu etkide önemli bir rol oynuyordu. Ünlü fransız müzisyen Maurice Jarre tarafından bestelenen müzik, filmle bütünleşip sizleri filmin içine almasıyla ünlüydü. Hz. Muhammed’in önderliğinde İslamiyet’in doğuşunu anlatan film, bugün bile hafızalarımızın en özel yerinde bulunuyor. 

Babam ve Oğlum

Bu listeye girmeyi hak eden çok fazla Türk filmi var. İlerleyen günlerde bu filmleri de eklemeye çalışacağız, ancak modern Türk sinema tarihinin en başarılı filmlerinden olan Babam ve Oğlum’u bu listeye ilk sırada almalıydık. Evanthia Reboutsika imzalı müzikler, ülkemizin en büyük yönetmenlerinden Çağan Irmak imzalı filmi bir iki gömlek yukarıya çıkarıyor. En sert insanı bile ağlatma iddialı film, baba ve oğul arasındaki o sevgiyi, özlemi, kavgayı anlatıyor. 1980’li yıllarda geçen bu film, müzikleriyle her zaman özel bir yere sahip olacak. 

Rain Man (Yağmur Adam)

Çıktığı dönemde büyük ses getiren Rain Man, sayısız oscar ödülü almış bir film. Dustin Hoffman, Tom Cruise gibi isimleri bünyesinde barındıran film, içinize işleyen Hans Zİmmer müzikleriyle sizi bir yolculuğa çıkarıyordu.

Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi): Rohan ve Gondor Müzikleri

Yüzüklerin Efendisi’nin çok seçkin bir müzik arşivi var. İleride bu müzikleri de listemize eklemek isteriz. Bugün ise Rohan ve Gondor savaşlarında duyduğumuz o tüylerimizi diken diken eden müzikleri sizlere sunuyoruz. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filminde Rohan’ın Gondor’a yardıma gelip Théoden’in yaptığı o efsane konuşma sırasında çalan müzik uyumu, müziğin tam kılıç kalkanlar karşı karşıya geldiği anda kesilmesi… Kabul edelim, belki de bir daha hayatımız boyunca böyle bir filmle karşılaşmayacağız.

The Back to the Future (Geleceğe Dönüş)

Sinema tarihinin en ünlü bilim kurgu filmlerinden biri olan Geleceğe Dönüş serisi, müzikleriyle de bir nesle zaman yolculuğunu merak ettirmişti. Son derece fazla hayran kitlesine sahip bir film olan Geleceğe Dönüş, dünyanın en ünlü filmlerinden biri olmaya devam edecek gibi duruyor.

The Intouchables (Can Dostum)

Bir Fransız filmi olan Can Dostum, zengin bir engelli insan ve bu insanın bakıcısının arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Son derece duygu yüklü bir film olan Can Dostum, başarılı müzikleriyle de bunu önemli ölçüde başarıyor.

Planet Earth II

Dünyanın en başarılı belgesellerinden olan Dünya Gezegeni 2, arkasında Hans Zimmer’ın imzası bulunan müzikleriyle bizlere enfes bir deneyim sunuyor. Bizim de içinde bulunduğumuz Dünya’nın güzelliklerini her yönüyle gösteren bu belgesele, kendisiyle aynı derecede başarılı müzikler eşlik ediyor.

Sunshine (Gün Işığı)

Yakıtını tamamen tüketip yok olma sürecine giren Güneş’i hayata döndürmkle görevli bir ekibin Güneş’e olan yolculuğunu anlatan enfes bir film olan Sunshine, çıktığı dönemde filmi kadar müziğiyle de beğeni toplamıştı.

True Romance (Çılgın Romantik)

Çılgın Romantik, sık sık karşımıza çıkan romantik filmlerden çok farklı bir filmdi. Döneminin o solunamaz atmosferini çok iyi gösteren bir film olması ve başarılı hikayesiyle beğenilen film, yine bir Hans Zimmer klasiği sonucu adını efsane film müzikleri listesine de ekleyebiliyor. 

8 Mile (8 Mil)

Eminem, RAP dünyasında kendini herkese ispatlamış bir şarkıcı. Üstelik bunu başarılı bir oyunculuk sergilediği 8 Mile filmiyle de gösterdi. Filmin bütün müzikleri başarılı, ancak Lose Yourself’in kendine özel bir yeri bulunmakta.

Godfather (Baba)

Dünyanın en iyi filmlerinden biri olan Baba, filmin ününü dahi aşmış müziği ile tüm zamanların en iyi film müzikleri arasında gösteriliyor.

Skyfall

James Bond’un başarılı filmlerinden biri olan Skyfall, gerek ülkemizde geçen sahneleriyle gerekse doyurucu aksiyonuyla çok konuşuldu, ancak bir o kadar konuşulan bir şey daha vardı: Adele tarafından söylenen film müziği. Filmle aynı adı taşıyan müzik, çıktığı dönem ve sonrasında çok büyük ses getirdi.

Pulp Fiction (Ucuz Roman)

Biri kült film mi dedi? Ucuz Roman, her yönüyle efsane bir seri, ancak Misirlou şarkısı da ayrıca güzel. İnsan üzerinde bir koşma, ileriye gitme isteği uyandırdığını söyleyebiliriz.

Ghost (Hayalet)

UNCHAINED MELODY. Günümüzde çoğu kişi bu ismi bilmeyecektir. Righteous Brothers’ın ölümsüz müziği, isim olarak çoğu kişinin bilmediği ancak dinlemeye başladığı ilk 5 saniyede tanıyacağı bir müzik. Açıkçası filme de inanılmaz yakıştığını düşünüyorum. Romantik filmlerin en iddialıları arasında kendine yer ediniyor.

Titanic (Titanik)

Titanik, günümüzdeki çıkan filmlerin bile gişesini yakalamakta zorlandığı efsane bir film. Gerçek bir hikayeyi sağlam bir öyküyle birleştiren film, bizlere Dünya tarihinin en başarılı müziklerinden birini bıraktı. Celine Dion’un akıllara kazınan eseri My Heart Will Go On’u bilmeyeniniz yoktur herhalde.

Jurassic Park

Bir neslin rüyalarında sık sık yer alan Jurassic Park filminin o efsane müziği ile karşınızdayız. Müziği dinlediğinizde Jurassic döneminin o yeşillikleri arasına kendinizi atıp dinozor besleyesiniz geliyor.

Avengers (Yenilmezler)

Marvel, Yenilmezler serisini sonlandırdı, ancak bunu yaparken her şeyiyle sağlam bir seri çıkardı. Bunun içinde elbette film müzikleri de var. Filmin o gaza getiren, “bak şimdi Iron Man gelecek” dedirten müziğini unutmamak gerekiyor.

Amelie

Avrupa yapımı filmler bazı şeyleri başarma konusunda eksiklere sahip olsa da müzik kesinlikle onlardan biri değil. Müziksel anlamda kendini geliştiren Avrupa ülkeleri, bu hünerlerini filmlerde çok iyi kullanıyor. Amelie de bu filmler arasında en çok ön plana çıkanlardan biri.

John Wick

Saf aksiyon mu istiyorsunuz? O zaman uğrayacağınız kapı John Wick’dir. Filmin müzikleri de bunu kanıtlar nitelikte.

Saw (Testere)

Ülkemizde de en sevilen filmler arasında yer alan Testere, korku filmleri arasında kendine çok sağlam bir yer ediniyor. Bu sağlam yeri edinmesinde filmin başarılı müziklerinin fazlasıyla etkisi bulunuyor.

The Last Mohicans (Son Mohikan)

1757 yılında gerçekleşen Fransa - Yerli savaşını konu alan Son Mohikan, hepimizin aklımıza kazınan ve insanın içine adeta cesaret aşılayan bir müziğe sahip.

Requiem For a Dream (Bir Rüya İçin Ağıt)

Filmi izleyen insan sayısı yukarıdaki filmlere göre biraz daha az, yalnız izleyen kişiler bilecektir ki görüp görebileceğiniz en psikolojik filmlerden birisi kendisi. Zaten ünlü müziği de bunu kanıtlar nitelikte. Birbiriyle bağlantılı insanların uğuşturucu kullanmaya başlamasını ve bu uyuşturucunun onlara ne yaptırdığını gösteren çarpıcı bir film. +18 bir film olan Bir Rüya İçin Ağıt, yaşı uygun olan herkes tarafından izlenmesi gereken filmlerden birisi. Filmi izledikten sonra belirli bir süre etkisi altında kalabileceğinizi de hatırlatalım.

Gladiator (Gladyatör)

Russel Crowe’u kendisi yapan film diyebiliriz Gladyatör için. Filmin başından sonuna kadar hissettiğimiz o epik ambiyansın ardında elbette ki Hans Zimmer gibi bir dahinin besteleri bulunmakta. Gladyatör, gerek hikayesi gerek bize sunduğu renk paleti gerekse de müzikleriyle sinema dünyasının kült filmleri arasında yer alıyor.

Kill Bill

İntikam. Sarı. Kan. Bu üç kelime birleştiğinde dünya üzerinde akla gelen ilk şey Uma Thurman’ın efsane oyunculuğuyla ölümsüzleşen Kill Bill filmi oluyor. Filmi izlerken sizi etkileyecek bir diğer şey ise ıslık melodisine sahip efsane müziği olacak.

Top Gun

Yaşlanmamaya yemin etmiş Tom Cruise’un bugünden çok da farklı olmayan gençlik zamanında çekilen film, yine herkesin yakından tanıdığı bir film müziğini de beraberinde getiriyor.

Spider-Man 2 (Örümcek Adam 2)

İlk Örümcek Adam serisinin 2. filmi, her ne kadar günümüzde sıkça eleştirilse de ilk çıktığında fazlasıyla sevilmişti. Dr. Octopus’la karşılaşan Örümcek Adam’ımıza çok sağlam bir müzik de eşlik ediyordu.

Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi): Shire

Yüzüklerin Efendisi’nin çok fazla kaliteli müziği var. Bunların hepsini burada veremeyiz, ancak elimizde güneşin, huzurun, mutluluğun notalaşmış halini gösteren çok güzel bir müzik var. Hobbit köyü Shire için yapılmış olan müzik, en sinirli insanı bile rahatlatacak cinsten.

Pirates of the Caribbean (Karayip Korsanları)

Film müziği denildiği zaman zaten akla gelen ilk filmlerden birisi Karayip Korsanları oluyor. Hans Zimmer’ın da pek çok müziği bulunan efsane seri, günümüzün en popüler filmleri arasında yer almaya devam ediyor.

Matrix

Bilim kurgunun en başarılı örneklerinden olan Matrix, müziği ile de hafızalarımızın kıyı köşelerinin birinde kendine yer etti. Dünyanın gerçekliğini bize sorgulatan müzik, seriyi gözümüzde daha da değerli kılıyor.

Fast and Furious 7 (Hızlı ve Öfkeli 7)

Hızlı ve Öfkeli serilerinin başrol oyuncularından olan Paul Walker’ın acı bir şekilde ölmesinin ardından çekilen ilk Hızlı ve Öfkeli filmi, Walker’a veda etmesiyle de çok duygusal anlar yaşattı. Bu veda sahnesi için yazılan See You Again şarkısı bu özel sahneyi unutulmaz kılmayı başardı. Şarkının YouTube’da şu anda 4 milyar 196 milyon izlenme sayısına ulaştığını da hatırlatalım.

Lion King (Aslan Kral)

Çocukluğumuzun efsane filmlerinden biriyle daha karşınızdayız. Aslan Kral, pek çok insanın hayatında özel bir yere sahip. Filmin müziği de insanın içinde bambaşka duyguların oluşmasını sağlıyor.

The Dark Knight Rises (Kara Şövalye Yükseliyor)

Joker’li Kara Şövalye filminin ardından gelen Kara Şövalye Yükseliyor, belki beklentilerin biraz altında kaldı ancak müzik konusunda bizleri muhteşem bir besteyle tanıştırdı. DC’nin karanlık çizgisini bu tatlarda korumaya devam etseydi çok daha iyi olurdu dedirtecek Hans Zimmer imzalı müzik, serinin tüm soundtrack’lerinle birleşince eşsiz bir şeyi bize sunuyor.

Inception (Başlangıç)

Evet biliyoruz, daha şimdiden çok fazla Hans Zimmer gördünüz, ancak söylemeliyim bu daha başlangıç. Ünlü sanatçının en başarılı parçalarından biri olarak gösterilen Time, Başlangıç filmi ile hafızalarımıza kazındı. Muhteşem bir hikaye örgüsünün arkasında filme anlam kazandırmaya çalışırken müzikler bize sık sık yardımcı oldu.

Leon

Kült filmlerin arasında kendisine sağlam bir yer edinen, bir dönemin tarz trendini belirleyen Leon, Sting’in ölümsüz eseri Shape of My Heart şarkısı ile akıllarımıza kazındı. Natalie Portman’ın 13 yaşında olmasına rağmen muhteşem oyunculuk sergilediği film, dünyada izlenmesi gereken filmler arasında yer alıyor.

Interstellar (Yıldızlararası)

Uzay boşluğunda, dünyadan, ailenizden en uzak noktada olduğunuzu hayal edin. Elinizde fazla bir seçenek yok, uzayın bütün fizik kuralları sizin küçük kızınıza ulaşamamanız için uğraşıyor. İşte Hans Zimmer, bu ambiyansı bir müzikle size aktarabiliyor. S.T.A.Y isimli beste, dünyanın tozlar içinde yok olmaya yüz tuttuğu ve insanların artık son bir umut olarak uzayda kurtuluş aradığı Yıldızlararası filmini daha da özel kılıyor. Film, 2014 yapımı olmasına rağmen serimizin kült filmleri arasında yer alıyor.

Schindler's List (Schindler’in Listesi)

2. Dünya Savaşı, daha önce yaşanan tüm savaşlardan daha kanlı bir savaştı. Bu savaş sonucunda milyonlarca masum insan hayatını kaybetti. Schinder’in Listesi, karanlığın içinde bile bir ışık olduğunu bizlere gösteriyor.

Braveheart (Cesur Yürek)

Cesur Yürek, başarılı hikayesiyle bizi mest eden bir filmdi. Elbette, güzel filmlerin hemen hemen hepsinde olduğu gibi müzik olarak da son derece kaliteli seçimler yapılmıştı.

Bodyguard

Romantik müzik denildiğinde aklımıza gelen ilk müziklerden biri olan I Will Always Love You, bu film için yazıldı. Şarkının sahibi filmin başrol oyuncusu olunca çok daha dokunaklı bir filmle karşılaşıyoruz.

Rocky

Biri gaza getirme mi dedi, Rocky bu konuda en başarılı filmlerden biri. Bu başarısının ardında, dünya üzerindeki hemen hemen herkesin dinlediği müziğinin bulunduğunu söyleyebiliriz. İnsanın içerisinde boksör olma duygusu doğurmuyor mu sizce de?

The Good The Bad and The Ugly (İyi Kötü Çirkin)

Western filmlerin en ünlü temsilcilerinden biri olan İyi Kötü Çirkin, Clint Eastwood gibi bir efsane ile karşımıza çıkıyor. 1966 yapımı olan filmin müziği de hala hafızalarımızda yer ediniyor.

Avatar

Avatar, pek çok yönden unutulmaz bir filmdi. Öncelikle sinema evrenini yepyeni bir teknolojiyle tanıştırmıştı. Bu yönünün dışında çok sağlam bir hikayeyle de gelen film, bize sunduğu yeni dünyayı ve bu dünyanın savaşını müzikleriyle de hissetmemizi sağlıyor.

Sweet November (Kasım’da Aşk Başkadır)

Keanu Reeves mi sağlam müziklerin olduğu filmde oynuyor, yoksa kaliteli filmler mi hem sağlam müzik hem de Reeves’i tercih ediyor bilemiyoruz, ancak bu adam adeta kaliteyi çeken bir mıknatıs gibi. Kasım’da Aşk Başkadır filminde yer alan Enya imzalı Only Time şarkısı da bunlardan biri.

Pearl Harbor

Yine bir Hans Zimmer dokunuşu. ABD’nin 2. Dünya Savaşı’na katılmasını ve savaşın seyrini Almanya’dan İngiltere ve kendi tarafına çekmesine neden olan Pearl Harbor saldırısını anlatan film, savaşın her ne şekilde, kiminle, kime karşı olduğu fark etmeksizin çok kötü bir şey olduğunu bizlere gösteriyor.

Mission Impossible (Görevimiz Tehlike)

Görevimiz Tehlike denildiğinde filmin kendisinden çok müziği hatırlanıyor. Bir operasyon olduğunda arka plana fazlasıyla yakışan müzik, bugün bile herkes tarafından sevilerek dinleniyor.

Star Wars (Yıldız Savaşları)

Star Wars’un ikonikleşen İmparatorluk Marşı’nı dinlemeyen yoktur herhalde. Darth Vader çıktığı zamanlarda karşımıza çıkan bu marş, son derece etkileyici sahnelerin oluşmasına da neden olurdu.

Listemiz şimdilik burada bitiyor. Eğer bu müzikler dışında kesinle bu da olmalıydı dediğiniz müzikler varsa yorumlarda bize iletebilirsiniz.

341
36
10
8
8
Emoji İle Tepki Ver
341
36
10
8
8