Forza Horizon 5'in RTX Destekli Araç Sesleri Böyle Kaydedildi [Video]

64
5
4
4
3
Forza Horizon 5'in RTX Destekli Araç Sesleri Böyle Kaydedildi [Video]
Playground Games, geliştirmekte olduğu Forza Horizon 5'in araç seslerini nasıl kaydettiğini gösterdi. Forza Horizon'un YouTube kanalından paylaşılan video, oyunun çok gerçekçi seslere sahip olacağını gözler önüne seriyor. Ayrıca bu videoda, oyundaki bazı araçları da görmüş oluyoruz.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un yayınladığı popüler yarış oyunu serisi Forza Horizon'un en son oyunu Forza Horizon 5 ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Oyunun geliştiricisi Playground Games, Forza Horizon serisinin resmi YouTube kanalından paylaştığı bir videoda, yaklaşmakta olan oyundaki otomobil seslerinin nasıl olacağını gösterdi. Görünen o ki şirket, oyunculara en gerçekçi deneyimi sunmak için elinden geleni ardına koymuyor. 

Forza Horizon 5 ile ilgili paylaşılan son video, otomobil tutkunlarının kulaklarının pasını silecek türden. Çünkü geliştirici ekip, bu videoda BMW'den Toyota'ya kadar pek çok markaya ait aracın oyundaki seslerinin nasıl duyulacağını tek tek gösteriyor. Ayrıca bu video sayesinde, Forza Horizon 5'te yer alacak araçların neler olacağına dair de ufak bir bakış atmış oluyoruz.

Forza Hoziron 5'teki araç seslerinin nasıl kaydedildiğini gösteren video

Playground Games'in hazırladığı videoya teknik açıdan baktığımızda, Forza Horizon 5'in gerçekten de çok gerçekçi seslerle geleceğini görüyoruz. Zira şirket, araçların hem içine hem de dışına yerleştirdiği hassas mikrofonlar ile bir pist boyunca ses kaydetmiş. Ayrıca bazı araçların sesleri, drift esnasında da kaydedilmiş durumda.

Bundan yaklaşık bir ay önce duyurulan Forza Horizon 5, Xbox Series X/S, Xbox One ve PC'de oynanabilecek. Microsoft, oyunun çıkış tarihinin 9 Kasım olduğunu açıkladı. Microsoft Store'da listelenmeye başlayan oyunun fiyatı ise Standart Edition için 469 TL, Deluxe Edition için 535 TL, Premium Edition içinse 669 TL olacak. Dileyen oyuncular, Forza Horizon 5'i şimdiden ön sipariş verebiliyorlar.

Kaydedilen sesleri, Forza Horizon 5 oynarken şöyle duyacağız

Kaynak : https://www.motor1.com/news/520534/forza-horizon-5-sound-recording/
64
5
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
64
5
4
4
3