Game of Thrones’tan Karanlık Bölüm Savunması: “İnsanlar TV’lerini Ayarlamayı Bilmiyor”

57
30
12
2
2
Game of Thrones dizisinin sinematografı, bölümün görsel olarak fazla karanlık olduğu yönündeki eleştirilere sert bir karşılık verdi.

Game of Thrones dizisinde kış geldi, ‘Uzun Gece’ olarak adlandırılan gecede ölülerin ordusuyla Winterfell ordusu, Battle of Winterfell’de karşı karşıya geldi. Seyirciler ise karanlık ve dehşet dolu gecede olanları görmekte oldukça zorlandı zira bölüm, tam anlamıyla fazla karanlıktı.

İnsanlar bu durum üzerine tepkilerini sosyal medyaya da taşıdı. Özellikle Twitter, bölümün ayarsız karanlığı üzerine atılan tweetler ile doldu. Gerçek dünyada 55 gecede çekilen savaşın yaşandığı bölüm, dizinin final sezonunda bazı karakter hikayelerinin tamamlanmasını sağladı ve serinin finaline olan yolculukta önemli bir noktayı geride bıraktığımız bir bölüm oldu.

Sinirli hayranlardan oluşan orduya karşılık bölümün sinematografı Fabien Wagner, bölüm hakkında açıklamalar yaptı. Meşhur Battle of Bastards’ı da çeken isim, insanların diziyi ideal olmayan şekillerde izlediğini söyledi.

“Sorunun büyük kısmı, insanların büyük kısmının televizyonlarını nasıl doğru şekilde ayarlayacaklarını bilmemelerinden kaynaklanıyor. Pek çok insan da diziyi ne yazık ki küçük iPad ekranlarında izliyor, ki bu da diziye karşı hiç de adil değil.” diyen Wagner, Game of Thrones’un sinematik bir seri olduğunu da ekledi. “Game of Thrones sinematik bir dizi ve bu nedenle diziyi sinemada gibi izlemeniz gerekiyor; karanlık bir odada. Gece sahnelerini parlak ışıklandırılmış bir odada izlerseniz görüntüleri uygun şekilde göremezsiniz.”

Wagner ayrıca bu kararın yaratıcı ekip tarafından verildiğini söyledi. Hikayeyi anlatmak için özel yöntemler aradıklarını söyleyen sinematograf, geçmişte de pek çok savaş sahnesi çektiklerini hatırlattı.

Başka türlü bir görüntünün yanlış olabileceğini söyleyen Wagner, orada insanların görmeyi istedikleri her şeyin gösterildiğini söyledi. Pek çok karakterin hikayesinin bu bölümde tamamlandığına dikkat çeken isim, önemli olanın görseller olmadığını vurguladı. Kişisel olarak her zaman ne olduğunu görmesi gerekmediğini düşünen Wagner, bölümün daha çok duygusal etkilerle alakalı olduğunu söylüyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/game-of-thrones-cinematographer-defends-too-dark-episode/
57
30
12
2
2
Emoji İle Tepki Ver
57
30
12
2
2