Netflix Yine Bomba Gibi: Geçtiğimiz Ay En Çok İzlenen 15 Dizi

33
16
6
3
2
İzleyici kitlesinin artmasıyla birlikte bütçeleri de artan diziler artık neredeyse sinema filmlerinden farksız oyunculuklar, görsel efektler sunabiliyorlar. Dizilerin artan kalitesi ve artan izleyici sayısı da platformları izleyici çekecek diziler yapma konusunda zorluyor. İzleyici çekme ve izleyicilerin ilgisini çekme konusundaysa Netflix rakiplerinden oldukça önde gibi gözüküyor.

Birçok şirketin kendi çevrim içi abonelikli yayın platformunu çıkarmak istediğini ya da çıkarmaya hazırlandığını okuyoruz. Bu sektöre irili ufaklı birçok şirket girecek olsa da dünyanın en çok bilinen çevrim içi dizi, film yayın platformu Netflix’i en çok zorlayacak hatta belki de alaşağı edecek şirket Disney olacak.

Marvel ve Star Wars gibi milyonlarca hayranı olan markaların sahibi olan Disney, bu senenin güz aylarında kendi abonelikli çevrim içi yayın platformu olan Disney+’ı kullanıma sunacak. Fiyatlandırma konusunda da oldukça cömert olacağı söylenen Disney’in, kısa vadede abone sayısında Netflix’i geride bırakması oldukça muhtemel gözüküyor.

Netflix vs Disney

Tabii henüz Disney+ gelmedi ve Netflix de dünya genelinde oldukça popüler. Hatta platformun popülerliği bir yayın arama motoru olan Reelgood tarafından paylaşılan verilerle de tasdikleniyor. Reelgood; Netflix, Hulu, Amazon ve HBO’nun da dâhil olduğu platformlar arasından geçtiğimiz ay en çok izlenen 15 diziyi listeledi.

Netflix, listenin en çok izlenen ilk iki dizisine sahip olmanın yanı sıra listede de hâkimiyet kuran platformlardan bir tanesi olmayı başardı.

Geçtiğimiz ay en çok izlenen diziler

  1. Stranger Things - Netflix
  2. Dark – Netflix
  3. Game of Thrones – HBO
  4. The Handmaid’s Tale – Hulu
  5. Chernobyl – HBO
  6. Euphoria – HBO
  7. Black Mirror – Netflix
  8. Big Little Lies – HBO
  9. Legion – Netflix
  10. Veronica Mars – Hulu
  11. Good Omes – Amazon Prime
  12. The Good Place – NBC
  13. La Casa de Papel – Netflix
  14. The 100 – The CW
  15. Rick and Morty – Adult Swim

Listede beş diziyle yer almayı başaran Netflix’in yanı sıra dikkat çeken bir diğer platform da sıralamaya dört dizi sığdırmayı başaran HBO oluyor. Netflix ve HBO’dan sonra en çok dizi sokmayı başaran platform ise 2 diziyle Hulu oluyor ki Hulu’nun da üst şirketinin Disney olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Kaynak : https://bgr.com/2019/08/10/most-watched-tv-shows-right-now-july-2019/
33
16
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
33
16
6
3
2