Google, Android’e Kullanıcı Dostu Bazı Bildirimler Ekleyecek

14
4
2
0
0
Google, mobil işletim sistemlerini daha iyi hale getirmek için kullanıcıların karşısına, telefonda mobil veri kullanımına geçtiğini bilmelerini sağlayacak bazı bildirimler çıkaracak.

Android Açık Kaynak Projesi’ndeki yeni bir işleme göre, Android’in gelecekteki sürümleri, kullanıcıları ev ağlarından uzaklaşmaya başladığında onları bir bildirim yoluyla bilgilendirecek. Yeni özellikler ile Google, kullanıcılarını “Veri dolaşımı açık”, “Dolaşım ücretleri geçerli olabilir. Değiştirmek için dokunun.” tarzında bildirimler göndererek ağ seçenekleri konusunda onları uyaracak.

Güncel sürümlerde, Android kullanıcılarının, akıllı telefonlarının “ayarlar” menüsünde yer alan "mobil veriyi" manuel olarak etkinleştirmeleri gerekir. Aksi takdirde, herhangi bir ağ ile bağlantı koptuğunda cihazın internet erişimi gider ve sistem, veri akışını durdurur.

Android

Sisteme yeni eklenen bildirimlerle birlikte Google, kullanıcılarına, mobil verinin kapalı olduğunu söyleyecek ve mevcut ağdan kopmak üzere olduklarını belirtecek. Google, bu yeni bildirim sistemiyle kullanıcılarını sürpriz telefon faturalarından kurtarmayı hedefliyor.

Çoğu insan için bu yeni bildirim sistemi muhtemelen gerekli olmayacak. Çünkü birçok ülkede operatörler, müşteriler veri dolaşımına başlamadan önce onları mesajlar ile bilgilendiriyor ya da kullanıcılar zaten veri dolaşımının açık olduğunun farkında oluyor.

Google

Android geliştiricisi XDA, Google’ın bu yeni bildirim sistemine getirip getirmeyeceğinden emin olmadığını söylüyor. Eğer yeni sistem onaylanırsa, yakında gelecek olan Android Q ile birlikte ya da Android Q’dan sonra bir güncelleme ile yayınlanabilir.

Kaynak : https-mobilesyrup-com-2019-08-07-android-new-roaming-notification
14
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
2
0
0