Google, Herkesin Alıştığı "Görseller"in Görünümünü Değiştirdi

50
41
11
4
1
Google, çok kullanılan ‘Görseller’ aracının görünümü değiştirdi. Yeni görünümde herhangi bir görselin üzerine tıkladığınızda görsel ekranın sağ kısmında beliriyor. Güncelleme, bunun yanında pek çok yeniliği de içeriyor.

Son aylarda görsel arama giderek önem kazandıkça “Google Görseller” birçok güncelleme görmüştü. Bu güncellemelere bir yenisi daha eklendi. Yeni gelen güncelleme ile Google Görseller’e bir yan panel eklendi ve tıkladığınız görseller ekranın sağ tarafında görünmeye başladı.

Yenilenen Google Görseller ile birlikte herhangi bir görsele tıkladığınızda, ekranın sağ tarafında görünen görselin altında görüntüyle bağlantılı diğer görselleri görebiliyorsunuz. Ayrıca Google, size ürün bilgisi ve görselle ilgili birçok bağlantıyı da aynı ekranda öneriyor.

google görseller webtekno

Google’ın açıklamalarına göre bu yeni güncelleme ile insanlar, birden fazla görseli rahatlıkla karşılaştırabilecek. Ekranı aşağı ya da yukarı kaydırdığınızda yan panelde açılan görsel duracak, böylece karşılaştırmaları daha rahat bir şekilde yapabileceksiniz.

Google, resmî blog açıklamasında yeni güncellemeden şu sözlerle bahsetti: “Önemli olarak, görseliniz kaydırma yaparken orada kalır, görüntüleri sayfadaki diğer görüntülerle rahatça karşılaştırmanızı sağlar. Baktığınız şeyi kaybetmeden istediğiniz kadar bunu yapın; tıkladığınız son görüntüyü geri getirmek için sadece geri düğmesine basın.”

Bu güncelleme, alışveriş tutkunları için de oldukça ideal görünüyor. Google, Görseller’de görünen ürünleri artık yan panelde marka, fiyat, kullanılabilirlik ve incelemeleri ile birlikte listeliyor. Google, ayrıca güncelleme birlikte sizi satıcı siteye yönlendirmeden önce nereye gittiğinizi bilmenize de olanak sağlıyor.

google görseller kafa topu

Sürekli olarak güncellenen Görseller’in son güncellemesi birçok yeniliği içerisinde barındırıyor. Kullanışlı olup olmadığını söylemek ise şimdilik zor, bir deneme sürecinin ardından bunları söylemek daha kolay olacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/08/06/google-images-side-panel/
50
41
11
4
1
Emoji İle Tepki Ver
50
41
11
4
1