Google Asistan, Artık Dış Seslerden Daha Az Etkilenecek

19
5
1
0
0
Google, Asistan’ı daha hassas hale getirmek için yeni iyileştirmeler üzerinde çalıştığını açıkladı. Google’dan yapılan açıklamaya göre Asistan'ı artık dış seslerden çok daha az etkilenecek hale getirmek için çalışmalar devam ediyor.

Google, sesli asistanı olan Google Asistan’ı dış seslerden daha az etkilenecek hale getirdiğini açıkladı. Yeni yapılan iyileştirme ile beraber artık Asistan, sesli ortamlarda sesinizi daha kolay ayırt edebilecek. 

Google, Asistan’la ilgili yenilikleri bir blog yazısı ile duyurdu. Google, blog yazısında “Yakında, Google Asistan ile cihazlarınızda “Hey Google” gibi istemlere daha hassas olacak bir değişikliğin yolunu ekleyerek, istenmeyen etkinlikleri azaltmak için size daha fazla kontrol sağlayacağız” dedi.

google asistan

Yeni iyileştirmenin ne zaman yayınlanacağı ya da detaylarının ne olacağı hakkında bir açıklama yapılmadı. 

Gürültülü bir evde yaşıyor ya da gürültü olan bir işyerinde çalışıyorsanız, Asistan’ın bazı komutları anlamakta zorlandığını farketmiş olabilirsiniz. Asistan, sesli komutu anlamadığı durumlarda, en yakın cevapları önünüze getiriyor. Bu da bazı karışıklıklara neden olabiliyor. 

Yeni yapılacak iyileştirme ile beraber, Asistan artık dış seslerden daha az etkilenmenizi sağlayacak. Bu şekilde gürültülü herhangi bir ortamda rahatlıkla Asistan’ı kullanabileceksiniz. 

google asistan 2

Google, Asistan hakkında yaptığı açıklamaya güvenlikle ilgili olan bazı başka noktalarla devam etti. Google, Asistan’ın sizi daha iyi anlaması için sesinizi kaydettiğini açıklamıştı. Bu şekilde Asistan, sesinizi diğer seslerden ayırarak size daha iyi bir hizmet sunabiliyordu. Google blog yazısında, kaydedilen seslerin sadece yüzde 0.2’sinin dil uzmanları ya da ses etkinliğine dahil uzmanlar tarafından dinlendiğini açıkladı. 

Google, aynı zamanda birkaç aydan beri kullanılmayan hesaplara ait sesleri silerek sakladığı ses miktarını yönetmeyi de planlıyor. 

Google, Asistan üzerinde yaptığı bu çalışmalar çok önemli. Birkaç yıl içinde Google Asistan gibi sesli asistanların kullanımının artması bekleniyor. Kullanıcının sesi ile diğer sesleri birbirinde ayırabilecek hassasiyette bir asistan ise insanların bu sistemleri daha fazla kullanmasına neden olabilir.

Kaynak : https://thenextweb.com/insider/2019/09/23/google-plans-to-give-you-more-control-over-hey-google-sensitivity/
19
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
5
1
0
0