Google Chrome, CPU ve Pil Tüketimini Optimize Edecek Yeni Bir Özelliği Test Ediyor

18
10
2
0
0
Arama devi Google'ın Chrome tarayıcısı için test ettiği yeni meta eklentisi, dizüstü bilgisayarlarda CPU ve pil tüketimini optimize edecek. Bu sayede kullanıcılar, dizüstü bilgisayarlarında pil tüketiminden tasarruf edebilecekler.

Dünyanın en popüler web tarayıcısı Google Chrome, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için birçok farklı özellik sunuyor. Google'ın tarayıcısı, sunduğu özelliklerle pek çok kişinin ilk tercihi olsa da deyim yerindeyse tam bir RAM canavarı. Ayrıca pil tüketimi nedeniyle dizüstü bilgisayar kullananlar için can sıkıcı olabiliyor. Görünüşe göre Google, bu durumun farkına varmış olacak ki tarayıcısı için yeni özellikler test ediyor.

TheWindowsClub'ın aktardığına göre şirket, web sitelerinin Chrome için enerji tasarrufuna geçmesine izin veren yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Dizüstü bilgisayarların biraz daha uzun süre çalışmasına yardımcı olacak yeni özelliğin, kare hızını düşürerek ya da komut dosyası yürütmeyi yavaşlatarak pil tüketimini önemli ölçüde azaltması bekleniyor.

Google Chrome'a gelecek yeni özellik, CPU ve pil tüketimini optimize edecek:

Google Chrome

Google Chrome'un test edilen yeni meta eklentisi, web sitelerinin Chrome için pil tasarrufu önermesine olanak tanıyacak. Bu şekilde Chrome, özellikle video akışı ve video konferans web siteleri gibi kaynak yoğun web sitelerinde CPU tüketimini optimize edebilecek ve pil ömründen tasarruf edebilecek.

Bir rapora göre Google Chrome, 2020'nin en çok pil tüketen uygulamaları arasında yer alıyor. Bu noktada şu anda test aşamasında olan yeni özellik, özellikle uzun bir görüntülü görüşme sırasında dizüstü bilgisayarın şarj tüketimini azaltmak veya hız önemli olmadığında web uygulamalarının çok fazla enerji tüketmesini istemeyen kullanıcılar için oldukça yararlı olabilir.

Aktarılanlara göre Google, pil tüketimini azaltacak meta eklentisini Chrome v86 ve v87 sürümlerine eklemek istiyor. Web sitelerinin yüksek CPU ve pil tüketimini azaltarak dizüstü bilgisayar kullanıcılarının web deneyimini geliştirecek yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Konuya dair herhangi bir gelişme yaşanırsa sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.engadget.com/chrome-battery-saving-requests-from-websites-130237873.html
18
10
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
10
2
0
0