Google Chrome Nasıl Güncellenir?

55
22
11
6
3
Tarayıcılar aleminin kullanıcı sayısı bakımından kralı olan Google Chrome, düzenli olarak güncelleniyor ve giderek stabil bir hale geliyor. Peki Chrome'u yayınlanan son resmi sürüme nasıl güncellenir?

Sürekli kullandığımız yazılımların güncel olması en son özellikleri kullanabilmemize olanak tanırken aynı zamanda veri güvenliğimizin üst seviyede kalmasına da yardımcı oluyor.

Özellikle bizleri internete bağlayan internet tarayıcılarını en son sürümlerinde tutmamız, bilgisayarımıza yaşanabilecek saldırılara karşı bizleri koruyor. Onlarca internet tarayıcısı arasından en çok tercih edilen tarayıcı olan Google Chrome’u nasıl güncelleyeceğinizi bu yazımızda sizler için anlattık.

Not: Google Chrome düzenli olarak güncellemeleri kontrol eder ve kullanıcıya güncelleme olduğuna dair bildirim verir veya güncellemeyi arka planda kendisi gerçekleştirir. Google Chrome güncellemesi el ile de yapılabilir.

Google Chrome nasıl güncellenir?

  • Dünya üzerinde en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Google Chrome’u güncellemek için ilk adım olarak Google Chrome’u açın.

  • Ekranın sağ üst kısmında bulunan üç nokta simgesine tıklayın. Açılan pencerede ilk olarak Yardım’a ve sonrasında Google Chrome Hakkında’ya tıklayın.
  • Google Chrome Hakkında seçeneğine tıkladığınızda Chrome internet tarayıcınız otomatik olarak Google Chrome’un yeni sürümü olup olmadığını kontrol edecektir.

  • Gerçekleştirilen kontrol tamamlandığında yeni bir Google Chrome sürümü bulundu ise bulunan güncelleştirme de otomatik olarak indirilmeye başlanacaktır.

  • Güncelleştirme indirildikten sonra güncelleştirme içeriğinin uygulanabilmesi için internete tarayıcınızı yeniden başlatmanız gerekecek. Bunu ise sağ tarafta bulunan Yeniden Başlat butonuyla kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

  • Google Chrome kapanıp tekrar açılacaktır. Yardım > Google Chrome Hakkında adımlarını tekrar takip ettiğinizde Google Chrome internet tarayıcınızın sürümü denetlenecek. Eğer ki güncelleme başarılı olursa Google Chrome güncel durumda yazısı ekranda gözükecektir.

Güncellemenin başarısız olması durumunda Google Chrome’u bilgisayarınızdan tamamen kaldırıp yeniden yükleme yoluna gidebilirsiniz.

55
22
11
6
3
Emoji İle Tepki Ver
55
22
11
6
3