Google’ın Tasarım Yöneticisi, Paylaştığı Fotoğrafın Pixel 4 ile Çekilmediğini İtiraf Etti

27
6
2
2
2
Google’ın Tasarım Yöneticisi, Paylaştığı Fotoğrafın Pixel 4 ile Çekilmediğini İtiraf Etti
Google’ın tasarım yöneticisi Claude Zellweger, Instagram üzerinden bir fotoğraf paylaştı. Paylaştığı fotoğrafı Pixel modeli bir cihazla telefoto modunda çektiğini belirten Claude'un söylediklerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Telefonlar, artık performans alanında yarışmayı bırakıp kamera alanında yarışmaya başladı demek çok da yanlış olmaz. Değişik kamera tasarımlarıyla kamera adetlerinin artması, bunlarla birlikte yeni kamera teknolojileriyle yeni özellikler getirilmesi de bu söylediğimizi destekler nitelikte.  

Çoğu kullanıcının kamera performansını önemsediğini bilen telefon üreticileri, reklam stratejilerini de bu yöne çekmeye başladı. Google’ın tasarım yöneticisi de bu konunun farkında olduğunu belirtirmiş gibi Instagram üzerinde bir fotoğraf paylaştı. Bu fotoğrafın 20x yakınlaştırılmış olduğunu ve Pixel modeli bir cihazla çekildiğini belirten Claude Zellweger, Google Pixel 4 bekleyen takipçilerini bir hayli heyecanlandırdı. 

Claude Zellweger, daha sonra aslında normal bir fotoğrafı kırptığını itiraf etti:

()

Claude, fotoğrafı paylaştıktan 2 gün sonra fotoğrafın Pixel 3A ile çekildiğini ve paylaşmak için fotoğrafı kırptığını itiraf etti. 20x zoom, şu anki Pixel cihazlarında mümkün olan bir şey değil ancak yine de Pixel 4’ün kamerası birçok yeniliğe sahip olacak.

Google, Pixel 4’te telefoto lensi kullanabilir ve bu da Claude’un paylaştığı görüntü gibi bir görüntü ortaya çıkarabilir ancak şimdilik bu fotoğraf yalnızca Pixel 3A ile çekilmiş ve üzerinde oynanmış bir fotoğraf. 

Claude'un yaptığı paylaşımın ve ardından gelen itirafın aslında daha önceki vakalarla karşılaştırıldığında masumca olduğunu söyleyebiliriz. Bilindiği gibi Huawei, daha önce profesyonel bir kamerayla çekilmiş stok görselleri, P30 ile çekildiğini iddia etmişti. Çinli şirket, daha sonra yapılan açıklamayla yanlış anlaşıldıklarını belirtmişti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/12/20801914/google-pixel-3a-claude-zellweger-camera-shot
27
6
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
27
6
2
2
2