Huawei'nin P30'un Kamerasını Tanıtmak İçin Stok Fotoğraflar Kullandığı Ortaya Çıktı

72
33
6
2
1
Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin tüketici iş grubu CEO'su Richard Yu, geçtiğimiz günlerde P30'un kamera yeteneklerini göstermek için sosyal medya hesabından bazı görseller paylaşmıştı. Birçok kişi tarafından oldukça beğenilen görsellerin daha önceden çekilmiş olan stok fotoğraflar olduğu ortaya çıktı.

Huawei'nin yaklaşmakta olan P30 akıllı telefonu için oluşturulan posterlerde stok görüntülerin, ürünün kamerası tarafından çekilen fotoğraflar gibi gösterilmeye çalışıldığı fark edildi.

Geçtiğimiz cuma günü, Huawei'nin tüketici iş grubu CEO'su Richard Yu, Çin'deki popüler sosyal ağ Sina Weibo'daki hesabını kullanarak yaklaşan telefon için örnek fotoğraflardan oluşan bir koleksiyon yayınladı. Ancak birkaç kullanıcı, örnek fotoğrafların gerçek olamayacak kadar iyi olduğunu fark etti ve bu fotoğrafları detaylı olarak incelemeye koyuldu. Yapılan gözlemler sonucunda fotoğraflardan bazılarının stok görseller olduğu ortaya çıktı.

Küçük bir çocuk ve üç ördek yavrusu olan fotoğraflardan biri, aslında dört yıl önce fotoğrafçı Jake Olson tarafından çekilmişti. Olson, PCMag’e yaptığı açıklamada Huawei’nin fotoğrafını kullanma izni almadığını ancak resmin Getty Images’da stok görsel olarak satıldığını söyledi.

Huawei ise henüz stok görsel kullanımı hakkında yorum yapmadı. Şirketin yayınladığı fotoğrafları, akıllı telefondan çekilen fotoğraflar gibi göstermesi ilk defa yaşanan bir durum değil. 2016 yılında bazı kullanıcılar, şirketin P9 tanıtım fotoğrafının aslında P9 ile çekilmediğini fark etmişlerdi. Yapılan incelemelerde fotoğrafın DSLR fotoğraf makinesi tarafından çekildiğini belirten bazı EXIF ​​meta verileri tespit edilmişti.

Kaynak : https://mashable.com/article/huawei-stock-images-promote-smartphone-camera/#qfKee5.Jisqc
72
33
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
72
33
6
2
1