Yerli Hava Savunma Sistemi Hisar-A, Seri Üretime Geçiyor

109
4
4
3
2
Yerli hava savunma sistemi Hisar-A, sonunda seri üretime geçiyor. Bütün sistem testlerini başarıyla geçen Hisar-A'nın seri üretim aşamasına gelindiği belirtildi.

Türkiye'nin hava savunma ihtiyaçlarını yerli ve milli imkânlarla karşılamak üzere başlatılan Hisar projeleri kapsamında geliştirilen otonom alçak irtifa hava savunma füze sistemi Hisar-A, nihai testlerini başarıyla tamamladı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli hava savunma sistemi Hisar-A, sistem testlerinde hedefleri başarıyla imha ederek testleri başarıyla tamamladı.

Hisar-A, hareket halindeki birliklerin hava savunmasını sağlamak amacıyla hava tehditlerini alçak irtifada etkisiz hale getiriyor. Hisar füzelerinin yüksek infilaklı harp başlığı, çarpma ve yaklaşma tapasına sahip ve bu da farklı türlerdeki hedeflere karşı etkili olmasını sağlıyor. Alçak irtifa hava tehditlerinden korumak için görev yapan Hisar-A'nın yanı sıra bir de orta irtifadaki tehditleri yok etme görevini ele alan Hisar-O bulunuyor.

Hisar-A 2021'de, Hisar-O ise 2022'de silahlı kuvvetlere teslim edilecek

Hisar-A

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımda Hisar-A'da seri üretime geçileceğini duyurdu. Demir, paylaşımında "SSB yönetiminde ASELSAN ve ROKETSAN tarafından milli ve yerli olarak geliştirilen Hisar-A Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi, yapılan nihai sistem testlerinde hedefi yüzde 100 başarıyla imha etti. Seri üretime geçiliyor" açıklamasını yaptı.

Hisar projesi kapsamında hava savunma alanındaki teknolojilerin kazanılmasının yanı sıra yeni kazanımlar da elde ediliyor. Hisar projesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları karşılansın diye 100'ün üzerinde yerli çözüm ortağı birlikte çalışıyor. Alçak irtifa savunma sistemi Hisar-A'nın 2021 yılında, Orta irtifa savunma sistemi Hisar-O'nun ise 2022 yılında TSK envanterine girmesi planlanıyor.

Kaynak : aa.com.tr/tr/turkiye/hisar-ada-seri-uretime-geciliyor/1611358#
109
4
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
109
4
4
3
2