Huawei, Arkasında İkinci Bir Ekran Bulunan Telefon İçin Patent Aldı

12
9
1
1
0
Huawei, arka kameralarla rahatça özçekim yapmayı mümkün kılacak ufak bir kare ekranın patentini almak için kolları sıvamış. Peki kullanıcıları nasıl bir deneyim bekliyor?

Huawei, telefon teknolojisindeki eksantrik yenilikleri genellikle alt markalarının ilgilenmesi için bırakan bir marka. Yine de bu durum, Huawei'nin ilginç şeyler peşinde olmadığı anlamına gelmiyor. Markanın gündeminde telefonun arkasına yerleştirilecek kare bir 'özçekim ekranı' var.

Çift ekranlı telefonlar, sektörde yeni bir soluk değil. ZTE nubia X ve vivo NEX Dual Display Edition'un bu soluğun son örnekleri olduğunu biliyoruz. Yine de Huawei'nin ilham aldığı cihaz bunlardan biraz daha eski gibi, bu telefon 2017 yılında Meizu PRO 7 adıyla çıkmıştı.

Patente göre, yeni Huawei telefonunun üst yarısını kaplayan, yatay üçlü kamera dizisinin hemen altında yer alan kare şeklinde ikinci bir ekran bulunuyor. Bu kare ekran, arka tarafta yer alan üçlü ana kameralarla özçekim yapmak için etkili bir 'ayna' olacak kadar büyük ancak nubia X veya NEX DDE gibi tam bir ikinci ekran deneyimi sağlayacak kadar geniş değil.

Patent, ayrıca ilginç bir üçlü kamera diziliminine de dikkat çekiyor. Kameralardan en az birinde periskop tarzı bir yaklaşma objektifi barındıracağını düşündüğümüz kare bir lens var. Buna benzer bir başka kameranın, şirketin yeni amiral gemisi olan P30 Pro ile birlikte piyasaya çıkması bekleniyor.

Arkasında özellikle özçekimler için farklı bir ekran barındıran bir telefonun ön kısmında ana ekrandan başka hiçbir şey olmaması beklenebilir, yalnız ana ekranın en üst kısmında 3D yüz taraması yapacak ufak bir lens daha yer alıyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/huawei-patents-phone-with-square-second-screen-zoom-lens-camera-13569693/
12
9
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
9
1
1
0