Huawei CEO'sundan Kriz Açıklaması: "Önümüzdeki 3 Yıl Hayatta Kalmaya Çalışacağız"

29
17
2
1
1
Pandemi süreci tüm dünyayı olumsuz yönde etkilerden Covid-19'un ekonomik etkileri de hala kendini göstermeye devam ediyor. Yaşanan krizin etkilediği son şirket ise Huawei oldu. Şirketin CEO'su tarafından gönderildiği söylenen bildiride önümüzdeki yıllar için büyük bir 'kemer sıkma' politikası izleneceği belirtildi.

Geçtiğimiz aylardan bu yana çeşitli sebeplerle birçok şirket işten çıkarma, küçülmeye gitme gibi haberlerle gündeme geldi. Hatırlayacağınız üzere bu haberlerin geldiği ilk şirketlerden biri de Netflix olmuş ve yaklaşık 300 çalışan işten çıkartılmıştı. 

Küresel olarak içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar dev şirketleri etkilemeye devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere Google ve Ford da bu krizden etkilenen son isimler oldu. Bugün ise bir kötü haber de Huawei tarafından geldi. Çin merkezli yayın organlarının iddialarına göre, Huawei için tehlike çanları çalmaya başladı. 

Huawei kötü günler geçirebilir 

huawei

Çin yayın organları Yucai ve NetEase yayınladıkları raporlarla oldukça çarpıcı iddialarda bulundu. Apple’ın sevilen telefon serisi iPhone’larla kıyaslanan ve hatta iPhone yerine tercih edilen telefonlar üreten şirketin oldukça zor günler geçirdiği bildirildi. Yayınlanan raporların en dikkat çekici kısımları ise Huwei CEO’su Ren Zhengfei tarafından gönderildiği söylenen mesajlardı. Yucai ve NetEase, şirketin çalışanlarına gönderdiği bir bildiriyle ‘nakit akışına ve kâr marjına öncelik verilmesini’ istediği bildiriliyor. 

Ren Zhengfei’nin gönderdiği bildiride Huawei’i önümüzdeki 3 yıl için zor bir dönem beklediği ve şirketin daha çok ‘hayatta kalmaya’ odaklanacağı bilgileri yer alıyor. Tabii ki akla ilk gelen şey işten çıkarmaların da bu ekonomik darboğazla birlikte gelebileceği. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama olmasa da bunlar yaşanması beklenebilecek durumlar. Tüm bu iddialara ve söylenenlere baktığımızda; Apple ile kıyaslanan şirketin önümüzdeki yıllarda bir miktar daha gözlerden uzak olabileceğini gösteriyor.  

Kaynaklar: 1, 2, 3

29
17
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
29
17
2
1
1