Huawei, 2 Yıldır Gelemeyen Amiral Gemisi Mate 50'nin Tanıtım Tarihini Açıkladı (Leica Kamera Olmayacak!)

15
2
2
1
0
Huawei, iki yıldır beklenen amiral gemisi akıllı telefonları Mate 50'yi tanıtacağı tarihi açıkladı. Yeni seri, 6 Eylül'de tanıtılacak ve birçok sır perdesini ortadan kaldıracak.

ABD’nin 2019 yılında uygulamaya başladığı yaptırımlar sonrası küresel piyasada ağır bir darbe alan Huawei, özellikle ana vatanı Çin’de amiral gemisi telefonlarıyla popülerliğini sürdürüyor. Şirketin bir sonraki amiral gemisi Mate 50 iki senedir merakla beklenirken bugün, beklenen duyuru geldi.

Huawei, Çin’in sosyal medyası Weibo’da paylaştığı gönderide yeni amiral gemisi serisi Mate 50’yi ne zaman tanıtacağını açıkladı. Şirket, Mate 50 ve Mate 50 Pro’dan oluşan yeni serinin 6 Eylül’de tanıtılacağını duyurdu. Bununla birlikte yeni seri için de bir poster paylaşıldı.

Huawei’nin paylaştığı Mate 50 posteri:

huawei mate50

Huawei, 2020 yılında piyasaya sürdüğü Mate 40 serisinden bu yana yeni bir amiral gemisi tanıtmamıştı. Geçtiğimiz yıl yeni bir Mate serisini görmememizin nedeni resmi olarak açıklanmasa da bu durumun ABD’nin uyguladığı yaptırımlardan kaynaklandığı düşünülüyordu.

Huawei Mate 50 neler sunacak? Henüz hiçbir şey bilmiyoruz:

Huawei’nin Mate 50 serisi hakkında şu anda herhangi bir bilgi bilinmiyor. Telefon hakkında bilinen tek detay ise kamera bölümünde yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda Leica ile ortaklığını durduran şirket, yeni amiral gemisinin kamera kurulumunda bu kez Xmage isimli şirketin lenslerine yer verecek.

Mate 50 serisi, ABD yaptırımları nedeniyle Google hizmetlerine yer vermeyecek. Şirket, Android yerine kendi geliştirdiği işletim sistemi HarmonyOS’u kullanacak. Telefonun işlemci bölümündeyse belirsizlik hakim sürüyor. Şirketin kendi Kirin işlemcilerini kullanıp kullanmayacağı bile henüz net değil.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-mate-50-series-launch-3198882/
15
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
2
1
0