Togg T10X, 3.5 Milyon TL'ye 2. El Satışa Çıkarıldı: RTÜK Soruşturma Başlattı!

62
17
3
2
1
Bir Togg T10X, ikinci el sitesinde tam 3.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. Sadece 600 kilometredeki aracı satmak isteyen kişinin bir RTÜK çalışanı olduğu iddia edildi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bir süredir teslimat süreciyle gündemde olan yerli otomobil Togg T10X ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yerli otomobili satın alan bir vatandaş, daha 600 kilometredeki aracını ikinci el araç satış platformları üzerinden satmak istedi. Söz konusu araç sahibinin Togg T10X'e tam 3.5 milyon TL istemesi internette konuşulmaya başlayan olay, RTÜK ile ilgili çıktı. Kurum, konuyla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.

İddialara göre normal fiyatı 1 milyon 215 bin TL olan Togg T10X için 3.5 milyon TL isteyen kişi, RTÜK Uzmanı Sadık Canyurt'tu. Yeni Şafak'ın gündeme getirdiği iddia, RTÜK yetkililerini de harekete geçirdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuyla ilgili açıklama yaptı ve inceleme başlatıldığını belirtti.

İşte Togg T10X için açılan ilan

ikinci el Togg T10X

İlan bilgilerine baktığımızda, Ankara'da satışa çıkan ikinci el Togg T10X'in "V2 RWD Uzun Menzil" paket olduğunu görüyoruz. Araç bugüne kadar sadece 600 kilometre kullanılmış durumda. Bu arada; ilan numarasını Google'da arattığımızda, ilanın sonuçlarda gösterildiğini ancak girmeye çalıştığımızda ilanın kaldırıldığını görüyoruz. 

togg ilanı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in açıklaması ise şöyle:

KESK Konfederasyonu’na bağlı Haber Sen Şube Başkanı Sadık Canyurt isimli çalışanımızın yerli ve millî gururumuz TOGG üzerinden akıl almaz bir fiyat manipülasyonuna giriştiği yönündeki haberler üzerine konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır.

Meselenin nasıl sonuçlanacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz...

Kaynak : https://www.gazeteduvar.com.tr/ikinci-el-togg-ilani-icin-rtukten-sorusturma-haber-1620202
62
17
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
62
17
3
2
1