Windows 11'in İlk Beta Sürümü, Insider'lar İçin Yayınlandı

30
21
4
3
1
Microsoft, Windows 11'in ilk beta sürümünü yayınladı. Windows Insider Programı için yayınlanan beta sürüm, destekleyen tüm bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Peki Windows 11'in beta sürümünü kullanmanızı sağlayacak Windows Insider Programı'na nasıl katılacaksınız? Yanıtı haberimizde...

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bir süre önce duyurduğu Windows 11 ile ilgili yeni bir güncelleme paylaştı. Windows Insider kullanıcıları için beta sürüm yayınlayan Microsoft, böylelikle yeni işletim sistemi için bir ilke imza atmış oldu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Windows 11'in ilk Insider beta sürümü, destekleyen tüm bilgisayarlarda deneyimlenebilecek.

Windows Insider Programı'na kaydolmuş kullanıcılar için kullanıma sunulan beta sürüm, içeriği tam olarak açıklanmamış olsa da bazı düzeltmeler ve iyileştirmeler içeriyor. İşletim sisteminin beta sürümünün geliştirici sürümüne göre daha az değişkene sahip olduğunu ifade eden Microsoft, kullanıcıları uyarmayı da ihmal etmiyor. Bu uyarı, tahmin edebileceğiniz üzere beta sürümün çökmelere yol açabileceği ile ilgili.

Windows 11

Eğer daha önce Windows Insider Programı'na katıldıysanız, beta sürümü doğrudan yükleyebilirsiniz. Ancak Windows 11'in yalnızca geliştirici sürümünü yüklediyseniz, öncelikle Windows Insider Programı'na kaydolmanız gerekiyor. Peki bunu nasıl yapacaksınız? 

Windows Insider programına nasıl katılınır?

  • Ayarlar bölümüne girin.
  • Güncelleştirme ve Güvenlik bölümüne giriş yapın.
  • Windows Insider Programı seçeneğine tıklayın.
  • "Başla"ya tıkladıktan sonra yönergeleri izleyin.

Microsoft'un yaptığı uyarıyı bir kez de biz yapalım. Windows 11'in beta sürümü, geliştirici sürümünden bile daha sorunlu olabilir. Bu yüzden önemli verileriniz varsa ya da bilgisayarınızın sistemsel olarak sorun yaşamasını istemiyorsanız, beta sürümden uzak durun. Ancak Windows 11'in ilk betasını birincil cihazınıza yüklemiyorsanız ya da çökme gibi sorunlar sizin için sorun değilse, elbette sizler de Windows 11 beta sürümünü kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2021/07/30/microsoft-releases-windows-11-beta-version/
30
21
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
30
21
4
3
1