Instagram, Birçok Kullanıcının Şikâyet Ettiği 'Önerilen Gönderiler'i Normal Akışta Gösterecek

94
5
2
1
0
Sosyal medya devi Instagram, bir kesimin sevdiği ancak bir kesimin de hoşuna gitmeyen 'Önerilen Gönderiler' özelliğini normal akışta gösterecek. Şirket, yeniliği şimdilik bir grup kullanıcı üzerinde test ediyor.

Günümüzün en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, kullanıcıların takip etmediği hesaplar tarafından paylaşılan gönderileri akışın sonunda gösterdiği yeni özelliği “Önerilen Gönderiler”i geçtiğimiz yıl tanıtmıştı. Bu özellikte kullanıcılar, takip ettikleri hesaplar tarafından paylaşılan gönderilerin yer aldığı akış sona erdikten sonra diğer hesaplar tarafından paylaşılan ve ilgilerini çekebilecek gönderileri görüyorlar.

Şu anda bir kullanıcı, Instagram’da takip ettiği hesaplar tarafından yapılan paylaşımların yer aldığı akışın sonuna geldiğinde “Hepsini gördün” mesajı ile karşılaşıyor. Bu kısımdan sonra kullanıcılar, aşağı kaydırmaya devam ettikleri takdirde Instagram tarafından kullanıcı hakkında toplanan kişiselleştirilmiş verilere dayanan önerilen gönderileri görüyor.

Önerilen gönderiler, artık normal akışta da görünecek:

Instagram

Şimdiyse sosyal medya devi, önerilen gönderileri normal akışta da göstermek için testlere başladı. Platform ayrıca daha iyi bir deneyim sunmak adına kullanıcıların belirli kategorileri ilgi alanı olarak seçebilecekleri bir özelliği de test edecek.

Instagram’ın test ettiği bir diğer özellik de “Önerilen Gönderiler” özelliğini 30 gün boyunca geçici olarak erteleme seçeneği. Öte yandan şirket, kullanıcıları mümkün olan en uzun süre uygulamada tutmak istediği için özelliği kalıcı olarak kapatmanın herhangi bir yolu yok gibi görünüyor.

Yeni özellikler, şimdilik belirli bölgelerde sınırlı sayıda kullanıcıyla test ediliyor. Test aşamasının ardından özelliğin tüm kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor.

Instagram’ın “Önerilen Gönderiler” özelliği, bazıları tarafından sevilse de özellikten hoşnut olmayanların sayısı da hiç az değil. Peki, siz bu gönderilerin normal akışta da gösterilmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/342633/instagram-suggested-posts-in-regular-feed-soon.html
94
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
94
5
2
1
0