iOS 12, Yüzde 88 Kullanım Oranıyla En Çok Tercih Edilen iOS Sürümü Oldu

19
3
2
1
0
Apple’ın en güncel iOS sürümü olan iOS 12 geçtiğimiz 2018 yılının Eylül ayında kullanıcılara sunulmuştu. O tarihten günümüze kadar iOS 12 kullanım oranı, yüzde 88'e kadar ulaşmayı başardı.

Apple, geçtiğimiz günler içerisinde iOS kullanım oranlarının da bulunduğu pek çok istatistiği kamuoyuna duyurmuştu. İstatistiklere göre iOS’un en güncel sürümü olan iOS 12, Apple’ın şimdiye kadar kullanılmış en yaygın sürümü oldu. Şirket’in açıkladığı verilere göre iPhone, iPad ve iPod modellerinde güncel işletim sistemi olarak %88’lik bir oranda iOS 12 kullanılıyor.

Şirketin Mayıs 2019’da yayınladığı verilerinde ise iOS 12 kullanım oranı %85 seviyelerindeydi. Paylaşılan istatistiklerde, bir önceki işletim sistemi olan iOS 11’in kullanım oranının %7 olduğunu ve Apple markalı ürün sahiplerinin %5’inin ise iOS 11’den eski olan işletim sistemlerini kullanmaya devam ettikleri belirtildi. Bu oranlar, önümüzdeki ay kullanıma sunulacak olan iOS 13 ile beraber değişiklikler gösterecektir.

iOS Kullanım Oranları

iOS 13, Eylül’de kullanıma sunulacak

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iOS sürümünü yeni çıkacak cihazlarıyla birlikte kullanıma sunacak. Eylül 2019 tarihinde genel kullanıma açılacak iOS 13 hakkında ise birçok özellik netlik kazanmaya başladı.

iOS 13 ile gelecek olan bazı özellikler

  • “iPhone’umu Bul” ve “Arkadaş Bul” gibi uygulamalar tek bir panelden kontrol edilebilecek.
  • Gece modu özelliği aktif hale getirilecek. Bu modun saate duyarlı olarak gelmesi bekleniyor. Ayrıca kullanıcılar, bu özelliği manuel olarak da aktif hale getirebilecekler.
  • Yeniden tasarlanmış, bambaşka bir fotoğraflar uygulaması kullanıma sunulacak.
  • Apple Haritalar uygulamasında bir dizi değişikliğe gidilecek. Bu değişiklikler ile birlikte ev, işyeri gibi sık kullanılan konumlar daha kolay ayarlanabilecek ve bu sayede istenilen konuma çok daha kolay bir şekilde ulaşılabilecek.
  • Mesajlar uygulamasına köklü değişiklikler gelecek. Bu sayede kullanıcılar profil fotoğrafı, kullanıcı adı gibi pek çok şeyi istedikleri şekilde ayarlayabilecekler.

Apple, iOS 13’ü gelecek Eylül ayında iPhone 11’ler ile kullanıma sunacak. iOS 13 ve iPhone 11 ile ilgili bilgileri sizlere cihaz tanıtıldığı andan itibaren sunmaya devam edeceğiz, tüm gelişmelerden haberdar olmak için bizleri takipte kalın.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/ios-12-kullanim-orani-yuzde-90a-dayandi-41297801
19
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
1
0