52
27
17
17
14

Apple, geçtiğimiz salı günü iPhone 12 ailesini tanıttı. 4 farklı model tanıtan Apple, bu lansmanıyla da dünya genelinde büyük ses getirdi. Elbette her ne kadar beklentiler çok yüksek olsa da gerek fiyatı gerekse de yenilikler konusunda yaşanan bazı eksiklikler Apple’ın eleştirilmesine neden oluyor. Bugün sizlere iPhone 12 almamanız için 5 nedeni derlediğimiz bir video hazırladık. İsterseniz videoyu hemen izleyebilir veya yazımıza devam edebilirsiniz. 

iPhone 12 almamanız için 5 neden

Kutu içeriği zayıfladı

Apple, bu sene çıkardığı akıllı telefonlarının yanında şarj adaptörü ve EarPods göndermeme kararı aldı. Yani yeni bir iPhone aldığınızda kutunun içeriğinde 1 telefon ve USB-C Lightning kablosu yer alıyor. Şirket, bunu yaparak kutuları küçülttüklerini ve tek seferde daha fazla ürün taşıdıkları için karbon salınımını azalttıklarını söylüyorlar, ancak gerçekçi yaklaşırsak kulaklık ve şarj adaptörü olmayan bir telefon kutusu fazlasıyla yetersiz görünüyor. Üstelik bir telefona 15.000 TL gibi fiyatlar ödediğinizde bu yetersizlik daha fazla göze çarpıyor.

Tasarımda yenilik yok

Apple, uzunca bir süredir akıllı telefonlarını benzer tasarımlarla karşımıza çıkarıyor. Bu sene dikey metal bir çerçeve ile karşımıza çıkan iPhone 12’ler, buna rağmen fark yaratacak büyük bir tasarım değişikliğine sahip değil. Şirket, bu değişiklikle daha çok eski iPhone modellerinde gördüğümüz tasarım modelini daha güncel versiyonlarla harmanladılar. 

Şarj kısmında geliştirmeler bulunmuyor

Apple’ın en fazla boşladığı alanlardan birisi batarya kapasitesidir. Şirket bu açığını optimizasyonu başarılı telefonlarla kapatmak istese ve bunu başarsa da bu konuda bir yenilik yapılmamaya devam ediliyor. iPhone 12 ailesi, şarj bakımından önceki modellere bir üstünlük kuramadığı gibi iPhone 12 mini’nin daha düşük bir batarya performansı sunduğunu da görüyoruz.

A14 Bionic yonga seti Snapdragon’a göre yavaş kalıyor

Apple’ın yeni yonga seti A14 Bionic, performans testlerinde beklentilerin bir tık altında kaldı. Bazı Snapdragon işlemci kullanan telefonlardan daha düşük sonuçlar alan Apple, önceki modellerine göre de büyük bir atılım yapamadı.

Ülkemizde yüksek fiyatlara sahip olması

Kabul edelim Apple, iPhone fiyatlarını yurt dışında her sene aynı fiyat politikasıyla çıkartıyor, ancak ülkemizdeki yüksek kur fiyatları bu telefonların her sene daha yüksek fiyatlarla çıkmasına neden oluyor. Bizler de Türkiye’de yaşayan insanlar olduğumuza ve bu fiyatlardan almak zorunda kaldığımıza göre iPhone 12 ailesinin fiyatının çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer yukarıda saydığımız detaylar ve daha fazlasını görmek istiyorsanız sizleri video ile baş başa bırakıyorum. Herkese iyi seyirler.

52
27
17
17
14
Emoji İle Tepki Ver
52
27
17
17
14