iPhone 12 Pro Modelleri, Sony LiDAR Sensörünü Kullanacak

15
10
3
1
1
Apple'ın önümüzdeki günlerde tanıtacağı iPhone 12 serisinin Pro modellerinde Sony'nin LiDAR sensörlerinin yer alacağı ortaya çıktı. ABD merkezli şirket, bu sensörleri ilk kez 2020 iPad Pro modelinde kullanmıştı.

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, ilk 5G destekli iPhone serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Apple, yeni modeller için çalışmalara hız kesmeden devam ederken telefonlara dair yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Son raporlara göre şirket, son teknoloji iPhone modelinde Sony tarafından üretilen LiDAR kamera lensini kullanacak. Sony imzalı bu lenslerin, iPhone 12 Pro ve Max modellerinde yer alması bekleniyor.

"Işık algılama ve menzil"in kısaltması olan LiDAR, lazer darbeleri kullanılarak bir nesne veya bir yüzeyin uzaklığını anlamaya yarayan bir teknoloji olarak biliniyor. ABD'li teknoloji devi Apple ise bu teknolojiyi ilk kez 2020 iPad Pro modelinde kullanmıştı. Teknoloji, akıllı telefonlarda kullanılmadan önce otomotiv endüstrisinde yaygın biçimde kullanılıyordu.

LiDAR teknolojisi, Pro modellerinde yer alacak:

Apple'ın bu sonbaharda tanıtacağı iPhone 12 serisinde toplamda dört farklı cihazın yer alması ve bu dört cihazın da 5G teknolojisini desteklemesi bekleniyor. Cihazların ekranlarından bahsetmek gerekirse iki Pro modelinin sırasıyla 6,1 inç ve 6,7 inçlik ekranlarla donatılması muhtemel görünüyor. Bununla birlikte kaynaklar, LiDAR teknolojisinin bu iki tepe modelinde yer alacağını söylüyor.

Diğer modellerden de bahsetmek gerekirse giriş seviyesi iPhone 12'nin 5,4 inçlik bir ekrana, bir üst model iPhone 12 Plus'ın ise 6,1 inçlik ekrana sahip olması bekleniyor. Daha bütçe dostu olan modeller çift arka kameraya sahip olacak ve 4 GB RAM ile donatılacak, Pro modelleri ise üçlü arka kamera kurulumuna ek olarak 6 GB RAM ve 120 Hz ProMotion ekran ile birlikte gelecek.

iPhone 12 serisiyle ilgili birbirinden farklı birçok iddia bulunuyor. Dolayısıyla cihazların özellikleri ve fiyatlarını öğrenmek için resmi tanıtımı beklememiz gerekiyor. Bu süreçte herhangi bir gelişme yaşanırsa sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/09/05/apple-iphone-12-pro-will-be-equipped-with-sonys-lidar/
15
10
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
10
3
1
1