Kaykayı YouTube’dan Öğrenen 13 Yaşındaki İngiliz, Olimpiyatlarda Madalya Kazandı

25
5
3
1
1
Tokyo Olimpiyatları'na katılan 13 yaşındaki İngiliz sporcu, bronz madalya kazanmayı başardı. İngiltere tarihine geçen Sky Brown isimli sporcu, bu spora 2 ya da 3 yaşındayken başladığını, babasının karşı olmasına rağmen kendisinin kaykay tutkusunun hiç bitmediğini söylüyor.

Tokyo 2020 Olimpiyatları devam ederken yarışmalara damgasını vuran isim, 13 yaşındaki İngiliz sporcu Sky Brown oldu. Küçük yaşından beri kaykaya ilgisinin olduğunu ancak imkansızlıklar nedeniyle kaykay yapmayı YouTube'dan öğrendiğini anlatan genç sporcu, katıldığı yarışmalarda bronz madalya kazanmayı başardı. 

Aldığı madalya sonrasında açıklamalarda bulunan sporcu, İngiltere'nin tarihine geçti. Zira Sky Brown, bugüne dek bir madalya kazanan en genç İngilizdi. Yaşadığı yerde pist olmaması nedeniyle yalnızca evinin arka bahçesini kullanabilen Brown, Tokyo Olimpiyatları'na ise Shaun White isimli snowboard ustası ile hazırlandı. 

10 yaşındayken, dünyanın en genç profesyonel kaykaycısı olmuştu

Sky Brown

The Telegraph isimli gazeteye verdiği demeçte bu spora 2 ya da 3 yaşındayken başladığını anlatan Sky Brown, kendisi gibi sporcu olan babasının kaykaya sıcak bakmadığını ancak kendisinin en çok sevdiği oyuncağının kaykayı olduğunu söylüyor. Babasına rağmen bu alanda kendini geliştirmeye çalışan Brown, 8 yaşındayken profesyonel yarışmalara katılıp, 10 yaşındaykense dünyanın en genç profesyonel kaykaycısı olma ünvanını kazandı.

Sky Brown'un tek marifeti, profesyonel bir kaykaycı olmak değil. Daha önce dans yarışmasına katılan ve bu yarışmada birinci olan genç sporcu, bir de kitap yazdı. "Sky’s the Limit; Words of Wisdom from a Young Champion" isimli bu kitap, 13 yaşında olimpiyat madalyası kazanan genç sporcunun tecrübelerini aktardığı bir eser olarak yayımlandı. Sky Brown ismi, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla başarıyla anılacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/yasam/kaykay-yapmayi-youtubedan-ogrendi-bronz-madalya-kazandi,5xAGGAW_wkaiUi2_j5cGyQ/ftlTIHPVCU6I4lo27V0u_Q
25
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
5
3
1
1