Kuo: 2021 Model iPhone Hem Face ID Hem Touch ID'li Olacak

20
2
2
1
1
Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, 2021 yılında hem parmak izi okuma teknolojisi Touch ID’yi hem de yüz tanıma teknolojisi Face ID’yi müşterilerinin hizmetine sunacak.

Apple hakkında yaptığı isabetli analizler ile bilinen Ming-Chi Kuo, yaptığı incelemeler ve elde ettiği istihbarata dayanarak yeni geliştirilecek iPhone modelleri hakkındaki tahminlerini yayınladı. 

Başarılı analiste göre gelecek 18 aylık süreçte Apple, pek çok teknik konuda önemli yeniliklere imza atacak ve adeti olduğu üzere en üst seviye telefonlar piyasaya sürecek. Bu telefonlar, 2021 yılında hem Touch ID hem de Face ID biyometrik tanıma sistemlerine sahip olacak. 

apple-face-id-touch-id

Apple’ın almış olduğu ekrana gömülü parmak izi sensörü teknolojisi patentleri, firmanın bu teknolojiden kolay kolay vazgeçmeyeceğini ortaya koyuyor. Yine de bu teknolojinin şu anda sensör bölgesinin belirlenmesi, kalınlık ve algılama sorunları, aydınlatma işleminin enerji tüketimi gibi konulardaki etkileri hala birer teknolojik engel olarak gözüküyor. 

Analiste göre Apple, gelecekte Apple Watch ürünlerinde de biyometrik sistemler kullanacak. Bu sistem muhtemelen saatin arka kısmında yer alacak olan bir Touch ID parmak izi okuyucu olacak. 

iphone-touch-id

Kuo, bugün ABD Çin gümrük savaşının Apple fiyatlarına etkisi konusunda da bir tahminde bulunmuştu. O açıklamalarıyla ilgili haberi aşağıda yer alan bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/08/05/iphone-face-id-touch-id/
20
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
2
2
1
1