LastPass'te Artık Verilerin Dark Webe Sızıp Sızmadığı Öğrenilebilecek

21
4
2
2
0
Popüler bir şifre yönetim hizmeti olan LastPass'in güvenlik kontrol paneli güncellendi. Güncelleme, kullanıcıların işlerini daha da kolay bir hale getirirken dark web kullanımı ile ilgili de bir yenilik getirdi. Bu yenilikle kullanıcılar, şifrelerinin dark web'de yer alıp almadığını öğrenebilecekler.

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar, pek çok dijital hesaba sahip olmak durumunda kaldılar. Çünkü oluşturulan sosyal medya platformları, internet blog ve forumları ile e-posta gibi diğer sistemler, kullanıcıların benzersiz kimlikler oluşturmak durumunda kalmalarına yol açıyor. Ancak bu durum, beraberinde de pek çok sorunu getiriyor. Örneğin kullanıcılar, kullanıcı adı ve şifrelerini hatırlamakta zorluk çekebiliyorlar.

Şifrelerini unutmaktan sıkılmış olan kullanıcılar için bulut tabanlı bir hizmet var. "LastPass" isimli bu hizmet, kullanıcıların tüm şifrelerini kaydetmelerini ve dolayısıyla da unutmamalarını sağlıyor. Hatta dileyen kullanıcılar, bu sistemi kullanarak her hesap için benzersiz bir şifre oluşturabiliyorlar. Şimdiyse LastPass'in güvenlik kontrol paneli güncellendi ve kullanıcılara, işleri daha da kolaylaştıracak özellikler sunuldu.

LastPass

LastPass'in güncellenen güvenlik kontrol paneli, kullanıcıların şifreleri için hem daha kolay bir yönetim hem de daha güvenli bir deneyim sunuyor. Çünkü kullanıcılar, güncellemeyle birlikte tüm hesaplarına yönelik genel bakış atabilecekleri bir panelle karşı karşıyalar. Bu sayede kullanıcılar, hesaplarında kullandıkları şifrelerin güvenliğiyle ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabiliyorlar.

LastPass'in yeni güvenlik kontrol paneli işte böyle görünüyor

LastPass

Oluşturulan bir algoritma, kullanıcıların bugüne kadar oluşturdukları şifrelerin hangi seviyede güvenli olduğunu gözler önüne seriyor. Örneğin; yukarıdaki panelin sahibi olan bir kullanıcının güvenlik puanı yüzde 52 seviyelerinde kalmış durumda. İşte tüm bu puanlama ve yapılması gereken şeyler, artık detaylı bir şekilde incelenebiliyor.

LastPass güncellemesiyle birlikte kullanıcılara sunulan bir diğer yenilik de dark web ile ilgili. Geliştirici ekip, çalınmış ya da bir şekilde sızdırılmış olan kullanıcı bilgilerinin bulunduğu veri tabanı hizmeti olan Enzoic aracılığıyla kullanıcıların şifrelerinin analiz edilmesine imkan tanıyor. Kullanıcılar da bu sayede, kendilerine ait şifrelerin bir şekilde dark web ortamında yer alıp almadığını öğrenme imkanı yakalıyorlar. Ancak bu özellik, LastPass'in aile, iş ya da premium olarak isimlendirilen ücretli abonelik paketlerine sahip olan kullanıcılar tarafından deneyimlenebiliyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/lastpass-security-dashboard-dark-web-monitoring-130006738.html
21
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
21
4
2
2
0