WhatsApp’ta Olmayıp Rakibi Line'da Olan 8 Şahane Özellik

32
5
4
3
0
Ücretsiz arama ve mesaj denilince akıllara ilk gelen uygulamalar Line ve WhatsApp oluyor. Peki bu iki şahane uygulama arasındaki farklar neler? WhatsApp, gerçekten de bazı konularda Line'ın gerisinde mi kalıyor?

Son yılların en popüler ücretsiz arama ve mesajlaşma uygulaması kuşkusuz WhatsApp. Ancak Asyalı rakibi Line, sunduğu hizmetlerle en az rakibi kadar kullanılabilir durumda. Hatta bazı noktalarda WhatsApp'dan daha da iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Line ücretsiz arama yapabileceğiniz ve mesaj gönderebileceğiniz bir mobil uygulama. Aynı zamanda tıpkı WhatsApp Web gibi bilgisayardan da kullanabiliyorsunuz. Zengin içeriği ile ön plana çıkan Line hakkında bu içeriğimizde Line’da olan ama WhatsApp’ta olmayan özelliklere bakacağız.

line

Line’da olan ama WhatsApp’ta olmayan özellikler:

Line’ı SIM kart olmadan da kullanabilirsiniz:

WhatsApp piyasaya çıktığı günden bu yana simkart gerektiren bir uygulama. Telefon numaranızı girmeden uygulamayı kullanmak mümkün olmuyor. Bu da çok sık telefon veya telefon numarası değiştirenler için zorluk çıkartabiliyor.

Line ise iki farklı hesap açma özelliğine sahip. İlk olarak WhatsApp’taki gibi telefon numarasıyla hesap açılabiliyor. Ancak bunu kullanmak istemeyenler için ikinci seçenek de Facebook hesapları. Uygulamayı kurduktan sonra size telefon numarasıyla veya Facebook hesabıyla hesap açmanız için iki seçenek sunuluyor.

Facebook hesabıyla hesap açtığınız zaman profil resmi, profil adı gibi özellikler otomatik olarak dolduruluyor. Ancak bunları değiştirmek isterseniz de hemen değiştirebiliyorsunuz. Uygulama, Line kullanan Facebook arkadaşlarınızı otomatik bulurken, rehberinizdeki arkadaşlarınız için telefon numaranızı girmeniz gerekiyor.

Salla özelliği ile hemen arkadaşlarınızı ekleyebilirsiniz:

line salla, line ücretsiz arama ve mesaj

WhatsApp’ta arkadaş eklemek için önce numarasını kaydetmeniz gerekiyor. Rehberinize kayıtlı olmayan hiç kimseyle size mesaj göndermediği takdirde konuşamıyorsunuz. Ancak bu durum Line’da daha farklı.

Line’da birini arkadaş olarak eklemek uygulama içerisinden hızlıca yapılabiliyor. Salla ismi verilen özellikte, eğer arkadaş eklemek istediğiniz kişiyle yanyanaysanız beraber telefonlarınızı sallayarak hemen birbirinizi ekleyebilirsiniz. Ya da QR kodunu kullanarak telefon ekranına sadece bir kere tıklamanız yeterli oluyor.

Line kendi içerisinde zaman tüneline sahip:

line zaman tüneli

Facebook, Twitter ve hatta artık Line ve WhatsApp gibi sosyal mecralarda kullanıcılar hikayelerini paylaşmak istiyor. Bu neden hikaye özelliği olmadan bu uygulamaları düşünemiyoruz bile. Bu konuda Line bu durumu rakibinden bir adım öteye götürüyor.

Uygulama içerisinde yer alan zaman tünelinde arkadaşlarınızla dilediğiniz her şeyi paylaşabilirsiniz. Metin, fotoğraf, video ve hatta çıkartmaları bile paylaşmak çok kolay. Ayrıca bu özellikte arkadaşlarınız paylaşımlarınızda yorum yapabiliyor, paylaşabiliyor ve beğenebiliyor. WhatsApp’ta arkadaşlarınıza sadece hikayeler üzerinden paylaşım yapabiliyorsunuz.

Sohbetlerinizi daha eğlenceli hale getirin:

Aslında her iki uygulama da mesajlaşma uygulaması olarak çıktılar. Ancak geçirdikleri evrim ile bugün kendi başlarına bir sosyal mecraya dönüştüler. Bir mesajlaşma uygulaması olmalarının yanı sıra ücretsiz arama, görüntülü arama, sesli mesaj gibi ekstra seçeneklere de sahipler.

Line’ı bu konuda ayıran şey ise uygulama özellikleri konusunda daha atılgan ve yenilikçi olması. Salla, çıkartma, zaman tüneli ve haber özellikleriyle kendi içerisinde ayrı bir dünya yaratmış durumda. Üstelik bunların tamamı ücretsiz. Arkadaşlarınızla sohbet ederken dilediğiniz çıkartmayı kullanabilirsiniz. Hatta isterseniz görüntülü görüşmeler sırasında veya video çekerken yüz filtrelerini kullanarak daha eğlenceli içerikler yaratabilirsiniz.

Görüntülü görüşme sırasında oyun oynayabilirsiniz:

line face play, line, ücretsiz arama ve mesaj

Ücretsiz arama ve mesajlaşma uygulamaları arasında eğlenceye en düşkün uygulama hangisi diye sorarsanız cevabımız kesinlikle Line olacaktır. Çünkü uygulama kendi içerisinde Face Play oyunlarına sahip.

Görüntülü görüşme sırasında veya sohbetlerinizde arkadaşlarınızla Face Play içerisindeki oyunlardan birini oynayabilirsiniz. Uygulama ayrıca bu oyunlardan ekran görüntüsü almanızı ve dilerseniz uygulama zaman tünelinde ya da dilerseniz bir sohbette paylaşmanıza olanak sağlıyor. 

WhatsApp aslında genel olarak sade bir kullanıma sahip olduğu için bu tarz ekstra özelliklere biraz uzak kalıyor. Daha çok diğer uygulamalarda tutan ve kullanıcılarının çok istediği özellikleri uygulamaya eklemeyi tercih ediyor. Cevap verme, çıkartma koyma özellikleri bunlardan sadece ikisi.

Line kendi içerisinde canlı yayın yapmanıza izin veriyor:

Line canlı yayın, line

Facebook ve Instagram canlı yayınlarına artık alıştık. Ama siz “mesajlaşma uygulamasında canlı yayın olur mu” demeyin, çünkü oluyor. Line uygulama içerisinde arkadaşlarınıza canlı yayın yapabileceğiniz bir özelliğe sahip.

Canlı yayın özelliğinin genel kullanımı sohbetlerdeki önemli anları paylaşmak. Ancak isteyenler Instagram’daki gibi diledikleri zaman, diledikleri yerde canlı yayın yapabiliyorlar. Canlı yayınlarda izleyenler yorum yapabiliyor veya emojilerle duygularını belli edebiliyorlar.

Ünlülerin ve markaların hesaplarından haberler paylşılıyor:

Line mesajlaşma servisinin bir diğer güzel özelliği ise kendi içerisinde ünlü isimlerin ve markaların da hesaplarının olması. Sevdiğiniz ünlüden veya markalardan son dakika haberlerini bizzat kendilerinden alabiliyorsunuz. Ayrıca bazı isimler sırf Line’a özel içerikler üretiyorlar.

WhatsApp'a kıyasla gaha büyük dosyalar göndermeniz mümkün:

file transfer, dosya transferi, line

Günümüzde artık fotoğraf ve videoların kalitesi nedeniyle dosyaların boyutu da bir hayli yükseldi. Eskiden gözümüze çok yüksek gelen miktarlar bile neredeyse az kalmaya başladı. Bu durum uygulamalardan beklentimizin de değişmesine yol açtı.

WhatsApp’ta büyük veya uzun dosya göndermek gerçekten sıkıntılı bir süreç olabiliyor. Uygulama büyük dosyalara veya uzun videolara izin vermiyor. Videoları kesmenizi ve dosyaları da küçültmenizi istiyor. Bu durum Line’da biraz daha günümüze uygun durumda. Uygulama içerisinde 300 MB’a kadar dosya gönderebilirsiniz. Bu da büyük dosyalar konusunda sıkıntı yaşamanızı engelleyecektir. Bu miktar WhatsApp’ta sadece 100 MB.

Line: Ücretsiz Arama ve Mesaj uygulaması

Genel olarak bu özelliklere baktığımızda Line’ın daha eğlenceli ve interaktif bir mesajlaşma uygulaması olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Aslında yaptıkları sadece günümüze ayak uydurmak gibi görünse de kullanıcı ihtiyaçlarını önemsedikleri çok açık bir şekilde görülüyor. Eğer kendinize yeni bir mesajlaşma uygulaması arıyorsanız Line bunun için en uygun aday olacaktır.

32
5
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
32
5
4
3
0