Microsoft, Kaldırılamayan Yeni Edge'in Neden Kullanılması Gerektiğini Açıklıyor

39
34
14
1
0
Microsoft, yeni internet tarayıcısı Chromium tabanlı Edge için oluşturduğu bir destek sayfasında, kullanıcılara neden yeni Edge'i kullanmaları gerektiğini anlatıyor. Ancak bu destek sayfasının başlığının "Microsoft Edge kaldırılamıyor" sorununu içeriyor olması, kafaları karıştırıyor.

Microsoft, 2020 yılının başında yeni internet tarayıcısı Chromium tabanlı Edge'i kullanıcıların hizmetine sundu. Azımsanamayacak bir kullanıcı kitlesi tarafından kısa sürede benimsenin bu internet tarayıcısı, Microsoft'un bugüne kadar geliştirdiği en iyi internet tarayıcı olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor. Ancak Microsoft, yeni internet tarayıcısını Windows 10 kullanıcılarına zorunlu kılmaya çalışıyor ve bu da kullanıcıları açıkça rahatsız ediyor.

Microsoft, yeni Edge'i piyasaya sürdükten sonra isteğe bağlı bir yazılım olarak sundu. Yani dileyen kullanıcılar, Chromium tabanlı Edge için hazırlanan internet sitesine ulaşarak bu tarayıcıyı indirebiliyorlardı. Ancak Microsoft, kısa bir süre önce Edge'i bir güncelleme olarak sunmaya başladı. Yani her Windows 10 kullanıcısı, "kritik" bir güncellemeden sonra yeni Edge'in bilgisayarlarına yüklendiğini gördüler. Üstelik yeni tarayıcı sistemden kaldırılamıyordu.

Chromium Edge

Microsoft'un Windows 10'lara zorla yüklediği Chromium tabanlı Edge, kullanıcıları ciddi anlamda rahatsız etti. Hal böyle olunca da kullanıcılar, bu tarayıcıdan nasıl kurtulacaklarının yollarını aramaya başladılar. Aslında bunun için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler de vardı. Ancak kullanıcılar, bu yöntemlerden kurtulmak için herhangi bir arama motoru üzerinden "Microsoft Edge kaldırılamıyor" gibi aramalar yaptılar. İşte Microsoft, hazırladığı bir destek sayfasıyla kullanıcıların karşısına çıkan ilk sonuç oldu.

Bir arama motorunda arama yaptığınız zaman karşınıza çıkan o sonuç

Microsoft Edge

Microsoft, Chromium tabanlı Edge'i kaldırmak isteyen ancak bunu yapamadığı için arama motorlarına hücum eden kullanıcıları, işte bu şekilde karşılıyor. Üstelik Microsoft bu destek sayfasında, kullanıcıların Edge'den nasıl kurtulacaklarını anlatmıyor. Şirket bunun yerine, kullanıcıların Edge'i neden kullanmaları gerektiğini anlatıyor. Microsoft, bu destek sayfasında şu açıklamalara yer veriyor;

Microsoft Edge

Burada bulunan bağlantıyı kullanarak da erişebileceğiniz Microsoft destek sayfasında, Edge'i nasıl kaldırabileceğinize dair en ufak bir detay bulunmuyor. Şirket bunun yerine, bir yandan yeni internet tarayıcısını övüyor diğer yandan da bu uygulamanın kaldırılamayacağını açıkça vurguluyor. Yani Microsoft, Windows 10 kullanıcılarına açıkça "Yeni Edge ile yaşamaya alışın." diyor.

Aslına bakacak Microsoft, Chromium tabanlı Edge'in Windows 10'daki varsayılan tarayıcı olacağını zaten açıkladı. Şirketin bir güncellemeyle birlikte yeni tarayıcıyı tüm kullanıcıların hizmetine sunması da bunun en net göstergesi. Ayrıca Microsoft, hazırladığı bir blog gönderisinde Internet Explorer 11 ve Chromium olmayan Edge'in fişlerinin çekileceği tarihleri açıkladı. Yani Windows ekosisteminde artık yeni bir döneme geçiliyor. Görünüşe göre bu ekosistemdeki tüm kullanıcılar, isteseler de istemeseler de bu duruma ayak uydurmak zorunda kalacaklar.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/17/21372846/microsoft-cant-uninstall-microsoft-edge-web-browser-editorial
39
34
14
1
0
Emoji İle Tepki Ver
39
34
14
1
0