Microsoft, Canlı Yayın Platformu Mixer’i Resmen Kapattı

40
18
16
7
1
Microsoft’un geçen sene büyük yatırımlarla girdiği canlı yayın platformu Mixer, bugün itibariyle tamamen kapatıldı. Mixer’in anasayfası, şu anda kullanıcıları Facebook Gaming’e yönlendiriyor.

Geçtiğimiz sene Ninja gibi Twitch’in büyük yayıncılarını belirli bir ücret karşılığında canlı yayın platformu Mixer’de yayın açmak için ikna eden Microsoft, kısa süre önce bu platformu kapatma kararı almıştı. Yaptığı büyük yatırımların ardından son derece garip bir karar olarak algılanan bu durum, şimdi tamamen resmileşmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde Mixer’i yakında kapatacağını söyleyen Microsoft, bugün bunu yaparak platformu tamamen kapattı. 

Geçen sene Ninja ve Shroud gibi Twitch’in en büyük yayıncıları arasında yer alan pek çok isim Mixer’e geçmişti. Microsoft da bu geçiş için bu yayıncılara milyonlarca dolarlık ücretler ödemişti. Şirketin platformu neden kapattığı hala tam olarak bilinmese de şirket bu kararına sadık olduğunu doğrulamış oldu.

Facebook Gaming’e yönlendiriyor

Bundan sonra Mixer’in anasayfasına girmek isterseniz, sizleri bir veda mesajı karşılıyor. “Harika topluluğumuza ve ortaklarımıza teşekkür ederiz” şeklinde bir mesaj paylaşan Microsoft, ayrıca anasayfasında yer alan bir butonla kullanıcıları Facebook Gaming’e yönlendiriyor. 

Yayıncılar YouTube’a yöneliyor

Microsoft, her ne kadar yayıncıları ve izleyicileri Facebook Gaming’e yönlendirse de yayıncılar farklı platformlara kaymış durumda. Bunlar arasında dünyanın en büyük yayıncılarından olan Ninja da yer alıyor. Ninja, geçtiğimiz günlerde Mixer’in ardından ilk yayınını YouTube üzerinden yapmıştı. Ünlü yayıncı, yeni platformunu hala belirlemedi, ancak bu konuda YouTube’un bir adım önde olduğu düşünülüyor. 

Kaynak : https://www.pcgamer.com/mixer-is-now-officially-gone/
40
18
16
7
1
Emoji İle Tepki Ver
40
18
16
7
1