Mozilla, Firefox Tarayıcısının Ücretli Sürümünün Olacağını Açıkladı

35
9
8
1
1
Mozilla, Firefox tarayıcısına premium bir sürüm getireceğinin ipuçlarını verdi.

Almanya temelli bir site olan T3N’in haberine göre Firefox CEO’su Chris Beard’la yapılan bir röportaj sonucunda yeni bir tarayıcı sınıfı, bu senenin sonlarına doğru gelebilir.

Şu an için bir ismi bulunmayan ve bu sebepten dolayı ‘Firefox Premium’ olarak atıfta bulunacağımız tarayıcı, ücretsiz olan Firefox tarayıcısını etkilemeyecek ancak ücretsiz sürümde bulunmayan ekstra özellikler sunacak. Bu özellikler arasında şifreli bulut depolama, VPN ve farklı abonelik hizmetlerinin bulunması bekleniyor.

Firma sürekli olarak yeni gelir kapıları arayışında olduğu için bunu en popüler yazılımı olan Firefox üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor.

Resmi bir Firefox açıklamasında “Yüksek ihtimalle önce yeni hizmetleri kullanıma açıp sonrasında hangi hizmetlerin daha iyi olduğuna bakacağız. Bunları yaparken de kullanıcı güvenliği en büyük önceliğimiz olacak. Firefox ve ETP (Geliştirilmiş Takip Koruması) gibi birçok güvenlik özelliği ve hizmeti ücretsiz olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kullanıcılar arasında fazla paranoya yapanlar bu değişikliği para vermeyenlerin cezalandırıldığı bir sistem olarak görse de Firefox, bu sistemin yalnızca ödeme yapanların ek özelliklere sahip olacağı bir sistem olduğunu yineledi.

Kaynak : https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3077087/premium-firefox-in-works
35
9
8
1
1
Emoji İle Tepki Ver
35
9
8
1
1