NASA, Astronotların Uzayda Yolunu Bulabilmesi İçin Uzaya Atom Saati Yollayacak

12
3
1
0
0
NASA, uzayda seyahat ederken astronotların daha kolay bir şekilde yolunu bulabilmesi için yeni bir göreve başlayacak.

NASA ve diğer uzay ajansları, yalnızca Uluslararası Uzay İstasyonu ya da Ay’la sınırlı kalmayıp başka alanlarda da mürettebatlı çalışmalar yapmaya başladığı için gerçekleştirilen görevlerin getirdiği zorluklar da artmaya başladı.

Uzun görevlerde mürettebatın sağlıklı olduğundan emin olmak oldukça zor bir iş olsa da derin uzay araştırmalarında kimsenin bahsetmediği bir konu bulunuyor. Aslına bakıldığında uzay araştırmalarındaki kilit nokta, yön bulma becerisi olarak karşımıza çıkıyor. NASA, başka dünyaları keşfetmeye başladığımız zaman fazlasıyla yararlı olabilecek bir aracı bu ayın sonlarına doğru test edecek.

Şu an için tüm uzay araçları kendi konumlarını ve gezegenler gibi başka nesnelere olan uzaklıklarını Dünya’dan gelen bilgiler doğrultusunda hesaplıyor. Sistem şu an için çalışıyor olsa da ideal bir yöntem olmadığı biliniyor. Özellikle gelecekte mürettebatlı uzay görevlerinde saliselerin bile önemli olduğunu düşündüğünüz zaman ortada büyük bir vakit kaybı oluşuyor.

NASA’nın Derin Uzay Atom Saati görevi, uzay kaşiflerinin yıldızlar aracılığıyla yollarını bulmanın ne kadar uygun olduğunu test edecek. Uzay aracının uzaydaki konumunu hemen belirleyebilecek olan cihaz, gelecekte araçların herhangi bir girdi olmadan kendilerini yönlendirmelerine olanak sağlama gibi avantajlara da sahip.

Yakın gelecekte mürettebatlı uzay araçları diğer gezegenlere yolculuk edecek. Bu görevler başladığı zaman uzay araçları, konum ve rota bilgisi almak için Dünya’ya bağlı kalabilecek olsalar da mürettebat gerçek zamanlı bir bilgi akışı alamayacak ve yol bilgisi alma işi verimli olmayacak.

NASA’nın atom saati görevinin başlaması için gereken hazırlıkların bir sene sürmesi bekleniyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/06/17/nasa-atomic-clock-experiment-launch/
12
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
1
0
0