NASA, SLS Fotoğraflarında Bir Şeyler Saklamakla Suçlanıyor

30
11
3
2
1
NASA’nın paylaştığı SLS fotoğraflarındaki bulanıklık, komplo teorisyenlerini harekete geçirdi. Komplo Teorisyenleri NASA’nın bir şeyler sakladığını düşünüyor.

NASA’nın uzayla ilgili çalışmalar yapmak için geliştirdiği pek çok teknoloji ve çalışmalarını anlatmak için paylaştığı pek çok fotoğraf var. Son paylaşılan uzay fırlatma sistemi SLS fotoğrafında bulanıklaştırma yapılmış olması, komplo teorilerini beraberinde getirdi.

SLS, uzayda insanlı görevler için oldukça büyük önem arz ediyor ve uzun süreli uzay görevleri için kullanılabilecek kapasitedeki ilk roket. Mars yolculuğunda da bu roket kullanılacak. Komplo teorisyenleri ise NASA’nın gizlediği bir şeyler olduğundan emin.

Teoriler, neden roketin büyük kısmının bütün fotoğraflarda bulanıklaştırılmış olduğuna odaklanıyor.

Konunun uzmanları genel olarak, NASA’nın sayıları gittikçe artan rakiplerinden geliştirdiği son teknolojileri sakladığına inanyor. Bazı uzmanlar ise ABD Ordusu’na ait teknolojilerin gizlenmesi için bu yönteme başvurulduğunu düşünüyor. Fikirlerin en az ilginç olanı ise NASA’nın roketin adını gizlemek istemesi.

NASA sözcülerinden biri ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, NASA'nın, Uzay Fırlatma Sistemi’nin geliştirme aşamasındaki görsellerini medyayla, NASA ağında veya sosyal medyada paylaşmadan önce Boeing ve NASA üst yönetimi tarafından denetlendiğini ifade etti.

SLS, Orion'u atmosferden çıkartması ve uzun süreli uzay yolculuklarını gerçekleştirmesi için tasarlandı.

Kaynak : https://www.express.co.uk/news/science/1105460/nasa-conspiracy-space-launch-system-sls-blurred-photos-mars-mission
30
11
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
11
3
2
1