NASA, Yüzyılın En Büyük Gök Taşı Patlamasının Görüntülerini Paylaştı

22
3
1
0
0
NASA, geçtiğimiz aralık ayında gerçekleşen 21. yüzyılın en büyük gök taşı patlamasının görüntülerini paylaştı.

Geçtiğimiz aralık ayında Bering Denizi üzerinde devasa bir gök taşı patlaması gerçekleşti. Patlama bulutların üzerinde, insanların görebileceğinden çok uzak bir noktada gerçekleştiği için hiçbir insan tarafından canlı bir şekilde gözlemlenmedi. Ancak NASA’nın Dünya yörüngesindeki gözleri, patlamanın görüntülerini elde etmeyi başardı.

Patlama, 18 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşti. Terra uydusunda bulunan Çok Açılı Görüntüleme Spektroradyometresi (MISR), patlamadan birkaç dakika sonra olay yerinden görüntüler elde etmeyi başardı ve NASA, elde edilen görüntüleri çevrimiçi olarak yayınladı. Söz konusu patlama, 1900’den bu yana gerçekleşen en büyük üçüncü gök taşı patlamasıydı.

Yapılan açıklamaya göre patlamanın büyüklüğü 173 kiloton TNT’nin patlamasına denk. Bu bilgi, patlamanın Hiroşima’ya atılan atom bombasından 10 kat daha büyük olduğunu gösteriyor. Bundan daha büyük patlamalar ise 2013 yılında Chelyabinsk’de yaşanan 440 kilotonluk patlama ve 1908 yılında Tunguska’da yaşanan 3 megatonluk patlamaydı.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/nasa-has-released-images-of-the-meteor-explosion-no-one-saw
22
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
3
1
0
0