Nefis Yemek Tarifleri Alabileceğiniz En Popüler 4 İnternet Sitesi

9
5
4
1
0
Her gün “Bugün ne pişirsem” diye düşünmek hepimizin en büyük sorunlarından birisi. İşte karşınızda nefis yemek tarifleri ve yemek sonrası mutluluğunuzu artıracak tatlı tarifleri veren 4 internet sitesi!

Yemek yapmak çok büyük bir emek ve özveri gerektirir. Bu yüzden çoğu insan yemek yapmaya üşenir ve yemek yapmayı sevmediğini iddia eder. Aslında yemek yemeyi seven her insan yemek yapmayı da sevebilir. Birçok aşçının iddiası ise yemeğini kendisi yapan insanın o yemekten daha fazla keyif alacağı yönündedir.

Yemek yapmanın bir de yaratıcılık kısmı bulunuyor elbette. Dünya üzerinde birbirinden farklı yüz binlerce yemek tarifi var ve bunların hepsini akılda tutmak neredeyse imkansız., Bu noktada başvurmamız gereken şey kesinlikle yemek tarifleri oluyor. Gelin hep beraber  yemek tarifi sitelerine göz atalım ve müthiş yemekler pişirme konusunda ilk adımları atalım.

Nefis Yemek Tarifleri:

nefis yemek tarifleri

İçerisinde hayal edilemeyecek kadar çok nefis yemek tarifleri barındıran bu internet sitesi, çok değerli aşçıların, ev hanımlarının ve isteyen herkesin yemek tarifi paylaşımında bulunmasına olanak sağlıyor. Yalnızca yemek ile sınırlı olmayan bu tarifler arasında tatlı, sütlü tatlılar, kurabiye, poğaça, pasta ve hatta dondurma tarifleri bile bulunuyor. Sitede aynı zamanda hangi yemeğin kaç kalori olduğunu açıklayan bir kısım var ki biz buna bayıldık. Sağlığına dikkat eden insanlar için harika bir bölüm olmuş.

Herkesin tarif paylaşabildiği bu sitede kullanıcılar, birbirlerini takip edebiliyor ve diğer tüm tariflerini inceleyebiliyorlar. Sitenin en popüler yazarı olan Elif Atalar’ın 350.000’i aşkın takipçisi ve 800’den fazla tarifi bulunuyor. Resmi YouTube sitelerinde yayınlanan videolarla da ilgi çekmeyi başarıyorlar, görünüş itibari ile browni izlenimi veren, yapması çok pratik olan ve herkesin çok sevdiği ağlayan kek tarifini izleyebilirsiniz:

Nefis Yemek Tarifleri sitesinin eksileri:

Bizim gözümüze çarpan eksilerinden bir tanesi sitenin soru-cevap kısmı oldu. Yoğun olarak yemeklerle ilgili bir soru-cevap kısmı beklerken kendimizi bir anda kısır gününün ortasında bulduk doğrusu, lazer epilasyondan tutun da süpürge önerisine kadar birçok ilgisiz konu ile alakalı soru bulunmakta. Bu kısma bir düzenleme getirilmeli diye düşünüyoruz. Sitenin hem Android, hem de iOS için mobil uygulaması da bulunuyor.

Yemek.com:

irmik helvası tarifi oktay usta

Yemek.com da tıpkı Nefis Yemek Tarifleri gibi birçok kullanıcının yemek tarifi paylaştığı bir internet sitesi. Bu sitede yemeklerin görsel kalitesine ve sunumuna biraz daha dikkat ediliyor gibi. Dünya mutfağından da çok fazla tarif sunan bu site ziyaretçilerini mutlu etmeyi başarıyor. 

Çeşitlilik açısından oldukça zengin olan Yemek.com’da pizza, diyet yemekleri, balık, gibi tariflerin yanı sıra, barbunya, fasulye gibi bakliyatlar ile dahi yapılacak çok fazla yemek çeşidi bulunuyor. Tatlıdan vazgeçemeyenler için ise sütlaç, baklava, elmalı kurabiye gibi çeşitli tatlı seçenekleri de sunmayı ihmal etmiyor.

Resmi YouTube kanallarında paylaştıkları Fırın Olmadan Yapabileceğiniz 6 Tatlı Tarifi videosunu izleyebilir ve siz de kolay ve pratik bir şekilde damağınızı şenlendirebilirsiniz.

Yemek.com sitesinin eksileri:

Yemek.com arayüzü bize biraz daha karışık geldi açıkçası. Mobil uygulamasını sizlerle paylaşmak için site üzerinde aradığımızda çok zor bulduk, yemek tarifleri arasında bir yere sıkıştırılmış durumda, hatta Android için olan uygulamayı direkt göremedik, Play Store üzerinden kendimiz ulaştık. Arayüz eksisi dışında istenen çoğu şey bu sitede mevcut.

Refika’nın Mutfağı:

Refika

İsminden de anlaşılacağı üzere Refika Birgül’e ait bu internet sitesi, tamamen Refika Hanım’ın kendi tarifleriyle doldurduğu bir yer. Yemek tarifleri kitabı tadında olan bu sitede nefis ev yemekleri tarifinden tutun da ıslak kek, pankek tariflerine kadar her çeşit tarif bulunuyor. 

İnternet sitesine girdiğinizde sizi başlangıçta ilginizi çekecek farklı lezzetli tarifler karşılıyor, daha fazlasını dilerseniz, diğer sitelerde de olduğu gibi arama bölümünden veya yemek başlıklarından aratabilir, farklı birçok lezzete göz atabilirsiniz. Resmi YouTube kanalında detaylı bir şekilde anlattığı tariflerden bir tanesini izleyebilirsiniz:

Refika’nın Mutfağı Eksileri:

Refika Birgül kendisini mutfak konusunda her anlamda kanıtlamış bir isim, biz tabii ki lezzetlerine güveniyoruz, ancak diğer internet siteleri gibi insanların bazı tarifler hakkında fikir alışverişinde bulunabileceği bir sistem kurulsaymış hiç fena olmazmış.

Lezzet.com:

ingilizce yemek tarifi

Lezzet.com sitesine giriş yaptığımızda bizi çok lezzetli görseller karşılıyor. Yemek çeşitleri çok detaylı bir şekilde ayrılmış. Bizim ilgimizi çeken noktalardan birisi ise tüm yemek tariflerinin ortalama hazırlanma ve pişme süresinin tariften önce verilmesi oldu, yapmaya karar vermeden önce ne kadar zaman harcayacağınızı bilmek çok güzel bir detay olmuş. 

Lezzet.com Eksileri:

Lezzet.com ile ilgili bizim dikkatimizi çeken tek eksi bu lezzetlerin arkasında kimin olduğunu bilmemek oldu. Diğer sitelerde o tarifin kimin ellerinden çıktığını biliyorduk, ancak maalesef Lezzet.com bize tarifin arkasındaki isimleri sunmuyor. Dileriz en yakın zamanda bu lezzetlerin mucidini tanıma fırsatı sunarlar herkese :)

Lezzet.com Android ve iOS uygulamasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Lezzet Dergisi

9
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
4
1
0