Netflix'in Abone Sayısında Dikkat Çeken Düşüş

31
15
5
2
2
Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, tarihinde ilk kez abone kaybı yaşıyor. Yapılan açıklamalara göre Netflix, 2019 yılının ikinci çeyreğinde ABD'de 130 bin abonesini kaybetti.

Çevrimiçi ve dizi platformlarından Netflix, son yıllarda ciddi bir kullanıcı sayısına ulaştı. Yayınladığı dizi ve filmlerin tüm dünyada konuşulduğu platform bugün 150 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Ancak Netflix, tarihinde ilk kez abone kaybı yaşıyor. Yapılan açıklamalara göre Netflix, 2019 yılının ikinci çeyreğinde Amerika Birleşik Devletleri'nde 130 bin kullanıcısını kaybetti.

Netflix şu ana kadar yerel pazarda da (ABD), uluslararası pazarda da istikrarlı bir şekilde büyümü gösteriyordu. Ancak şirket, ilk kez yerel pazarda abone sayısı düşüşüyle karşı karşıya kaldı. Üstelik Netflix, 2019'un ikinci çeyreğinde uluslararası pazarda da beklenildiği kadar büyümedi. Yapılan açıklamalara göre 2019 yılının ikinci çeyreğinde Netflix, bünyesine yalnızca 2.7 milyon abone eklemeyi başardı. Bu rakam bir önceki çeyrekte ise yaklaşık 5 milyondu. 

netflix

Konuyla ilgili olarak hissedarlarına bir mektup yazan şirket, abone kaybının tüm bölgelerde olduğunu ancak abonelik ücretinde zam yapılan bölgelerde daha çok abone kaybettiklerini belirtti. 2019 yılının ikinci çeyreğinde beklenilen büyümenin gerçekleştirilemediğini açıklayan Netflix, bu üye kaybının yıllık bazda herhangi bir sorun teşkil etmediğini ve işlerine odaklanarak bu zararı egale edeceklerini belirtti.

Netflix, üçüncü çeyrekte 7 milyon aboneyi bünyesine katmayı planlıyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine bakıldığı zaman, Netflix'in 6 milyon abone kazandığı görülebiliyor. Şirketin hedefine ulaşıp ulaşamayacağını ise ancak ilerleyen dönemlerde görebileceğiz.

Kaynak : https://comicbook.com/tv-shows/2019/07/17/netflix-loses-subscribers-q2-content-slate/
31
15
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
31
15
5
2
2