Nintendo, Yeni Konsolu Switch Lite'ı Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

50
9
8
5
3
Nintendo, mevcut sürümden biraz daha küçük ve hafif olan yeni oyun konsolu Nintendo Switch Lite'ı duyurdu.

Nintendo Switch, ülkemizde dahil olmak üzere dünya çapında bir üne sahip. Ancak kullanıcılar genel olarak bu oyun konsolunun ağırlık ve büyük yapısından şikayetçiydiler. Bu şikayetleri göz önünde bulunduran şirket, biraz daha portatif olarak üretilen yeni oyun konsolunu duyurdu.

Nintendo Switch Lite olarak isimlendirilen bu konsol, mevcut sürüme göre daha farklı bir şekilde tasarlanmış durumda. Bu tasarım farkı konsola hem daha hafif hem de daha kullanışlı bir hava katıyor.

İşte Nintendo Switch: Lite:

nintendo

Nintendo'nun duyurduğu yeni konsola bakacak olursak; bu konsol mevcut sürüm gibi parçalı bir yapıda değil. Tek bir parça halinde geliyor ve rahatlıkla taşınabiliyor. Ekrana yerleşik kontrol kumandası bulunuyor. 5.5 inç dokunmatik ekrana sahip olan bu ürün, standart bir akıllı telefonun ekranına yakın boyutlarda. Tıpkı orijinal konsol gibi 720p görüntü çözünürlüğünü destekliyor ancak ekranın parlaklığı değiştirilemiyor.

Wi-Fi, Bluetooth ve NFC desteğine sahip olan Nintendo Switch Lite, mevcut sürüme göre daha güçlü bir işlemci içeriyor. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre bu konsolun sahip olduğu işlemci, pil ömrünü daha optimize halde kullanıyor ve bu da cihazın bataryasının mevcut sürüme göre az da olsa daha fazla kullanılabilmesine imkan tanıyor. Tüm bu özelliklerine rağmen yeni Nintendo Switch Lite, televizyonlara bağlanamıyor.

nintendo switch lite

Tüm bu özellikleriyle birlikte Nintendo Switch Lite; 20 Eylül'de piyasaya sürülecek ve fiyatı 199.99 dolar (yaklaşık 1.150 TL) olacak. Ayrıca kasım ayında Nintendo Switch Lite'ın Pokemon versiyonu çıkacak. Bu ürünün fiyatı da 199.99 dolar olacak.

  • Not: Belirtilen fiyatlar Nintendo'nun küresel piyasalar için belirlemiş olduğu ücrettir. Bu ürünün ülkemizde satışa çıkması halinde, fiyatında değişiklikler olabilir.
Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/7/10/20687801/nintendo-switch-lite-price-release-date-size-battery-life-motion-control-games
50
9
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
50
9
8
5
3