Nokia, 60 Yılın Ardından İkonik Logosunu Değiştirdi

51
14
8
6
4
Finlandiya merkezli teknoloji devi Nokia, marka kimliğini yenileme çabaları kapsamında logosunu değiştirdiğini duyurdu. Bu değişiklikle birlikte şirketin 60 yıllık ikonik logosu tarih oldu.

Dünyanın en köklü teknoloji şirketlerinden biri olan Nokia, bugün yaptığı bir açıklamayla marka kimliğinde önemli bir değişikliğe gideceğini açıkladı. Şirket, 60 yılın ardından ilk kez logosunu değiştirdiğini duyurdu.

Tamamen yenilenmiş logosunu tanıtan şirket, bu değişikliği büyüme hedeflerinin bir parçası olarak yaptı. Logo değişikliği, bugün Barcelona’da başlayan ve 2 Mart’a kadar devam edecek olan Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) duyuruldu.

İşte Nokia’nın yeni logosu

Sade ama dikkat çekici ve modern olarak nitelendirilebilecek yeni logo, ‘NOKIA’ kelimesini beş farklı şeklin kullanımıyla oluşturuyor. Ayrıca, tüm dünyada yaygın olarak bilinen ikonik koyu mavinin kullanımından vazgeçildiği de görülebiliyor.

CEO Pekka Lundmark, şirketin dönüşümünü temsil eden bu logo değişikliği konusunda Reuters’a verdiği bir demeçte, önceden telefonlarla ilişkilendirildiklerini şimdi ise bir ‘iş teknolojisi’ şirketi olduklarını aktardı.

2020’de göreve gelen 59 yaşındaki iş insanı, başa geçer geçmez zor dönemde olan şirket için yeni stratejiler belirlemişti. Lundmark, ayrıca geçen yıl %21’lik büyüme kaydettiklerini ve mümkün olan en kısa sürede bunu artırmayı planladıklarını ekledi.

Lundmark, Bloomberg’e verdiği bir röportajda ise, “Çoğu insanın zihninde hâlâ başarılı bir telefon markasızyız; ancak Nokia’nın amacı bu değil. Ağlara ve endüstriyel dijitalleşmeye odaklanan yeni bir marka başlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Yalnızca küresel liderliği görebileceği işler yapmak isteyen Nokia’nın şu sıralardaki ana amacı, diğer işletmelere ekipmanlar satmak.

Bu logo değişimi akıllı telefonları etkilemeyecek!

Nokia'nın logo değişikliği ile ilgili belirtmemiz gereken çok önemli bir husus var. Nokia'nın akıllı telefon bölümü, bu değişimden etkilenmeyecek. Şöyle ki Nokia; akıllı telefon üretimini tüm haklarıyla HMD Global'e devretti. Yani Nokia markalı telefonlar aslında tamamen HMD Global'in yönetiminde. Logo değişikliği ise telekomünikasyon işlerini sürdüren esas şirket tarafından yapıldı. Bu yüzden, Nokia markalı yeni telefonlarda yeni logoyu görmemiz olası değil.

Kaynak : https://www.reuters.com/technology/nokia-changes-iconic-logo-signal-strategy-shift-2023-02-26/
51
14
8
6
4
Emoji İle Tepki Ver
51
14
8
6
4