Nokia, Telefonlarında Bulunan Dahili Batarya Tasarrufu Özelliğini Durdurdu

11
6
4
3
1
HMD Global, Nokia telefonlarda bulunan ve batarya optimizasyon işlemlerini yapan Evenwell özelliğini durdurduğunu, Android 9 Pie işletim sistemiyle gelen veya yükseltilen telefonlarda Adaptive Battery özelliğinin kullanılmaya başlandığını duyurdu.

Cep telefonu sektörünün parlamaya çalışan yıldızı olan Nokia, eski günlerini mumla arıyor. Ancak marka, HMD çatısı altında piyasaya sürülen yeni akıllı telefonlarıyla yeniden ışık saçmaya başlamış durumda. Şimdiyse HMD Global, Nokia'nın akıllı telefonlarında yıllardır bulunan bir özelliği kaldırmaya karar verdiğini açıkladı.

Nokia'nın akıllı telefonlarında bulunan söz konusu özellik "Evenwell". Bu özellik, Nokia'larda batarya tasarrufu sağlıyor ve bu işlemi, arka plan uygulamalarını tamamen kapatarak yapıyor. Ancak bundan sonra Nokia'nın batarya optimizasyonu, Android 9 Pie ile piyasaya sürülen "Adaptive Battery" tarafından yapılacak.

Nokia

Konuyla ilgili bir yazı yayımlayan HMD Global yetkilileri, Adaptive Battery'nin pil optimizasyonu için yapay zekadan faydalandığını ve bunun performans yönetimi için çok daha akıllıca bir yöntem olduğunu açıkladılar.

Android 9 Pie işletim sistemiyle çalışan Nokia akıllı telefonların, zaten Adaptive Battery özelliğiyle geldiğini söyleyen yetkililer; Android 7 Nougat ve Android 8 Oreo işletim sistemine sahip olup daha sonradan Android 9 Pie'ye yükseltilen modellerde bu özelliğin aktif olarak kullanılmaya başladığını açıkladılar. Eski cihazlarla ilgili de açıklamalarda bulunan yetkililer, Evenwell özelliğinin tamamen devre dışı bırakıldığını ancak hala telefonlarda görülebileceğini yine de özelliğin hiçbir işlevinin kalmadığını açıkladılar. 

Aslına bakılacak olursa Evenwell ve Evenwell benzeri batarya optimizasyon çözümleri, üçüncü taraf uygulamaların hiçbirini ayırt etmeden durdurabiliyor. Bu da kullanıcılar için sıkıntılı bir durum anlamına geliyor ve hatta kullanıcılar, bu sorunu sık sık eleştiriyorlar. Anlaşılan o ki HMD Global, kullanıcıların eleştirilerini haklı görmüş durumda. Bu hamlenin HMD Global'a dönüşünüyse ancak ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/nokia-phone-adaptive-battery-android-pie-switch-evenwell-hmd-global-2091655
11
6
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
11
6
4
3
1