Nvidia’nın Bulut Oyun Platformu GeForce Now’un Arayüzü Güncellendi

10
7
0
0
0
Nvidia, bulut oyun platformu olan GeForce Now’un arayüzünü güncelledi. Giderek büyüyen oyun kütüphanesinde oyunları bulmak, eski arayüzde biraz zorlu bir süreçti. Şirket, bu zorlukları görerek kullanıcı dostu bir arayüz sundu.

Nvidia’nın bulut oyun platformu olan GeForce Now, Şubat ayında, kullanıcı arayüzünde bir güncelleme yaptı. Bu arayüz, Netflix’i açtığınızda karşınıza gelen görüntüye benziyordu. En popüler oyunlar listenin en üstünde duruyor. Bu listenin ardından ise yeni çıkanlar, ücretsiz oyunlar gibi kategoriler sıralanıyordu. Hiçbir şey alfabeye göre dizilemiyordu. GeForce Now'ın oyununuzu destekleyip desteklemediğini kolayca görmek isterseniz ise illaki Nvidia’nın web sitesine girmeniz gerekiyordu. Arayüz belki sorunsuz çalışıyordu ancak kullanıcı dostu olmadığı aşikardı.

geforce now arayüz güncellemesi aldı

(Yeni kullanıcı arayüzü)

Artan oyun sayısı, güncellemeyi zorunlu kıldı

Hizmetin kütüphanesi 500 oyunu aştığında, oyun aramak daha da zor hale geldi. Eğer bir oyunu oynamışsanız, o oyun kolayca kütüphanenize ekleniyor, bu açıdan bir sıkıntı yok. Ancak oynamadığınız bir oyunu bulmak epey zordu ama en azından uygulamanın kendisine ait bir arama çubuğu vardı. Şimdi Nvidia, yeni GeForce Now Kullanıcı Arabirimi tasarımıyla bu arama çubuğunu tamamen değiştirdi. Daha karmaşık aramalarla başa çıkabilecek olan bu arama motoru için şirket, “İçerisinde yavru kedi içeren kıyamet sonrası bir oyun arıyorsanız, bunun için bir oyunumuz olabilir” dedi.

nvidia

(Eski kullanıcı arayüzü)

Eski arayüzde sol kısımda yer alan “Oyunlar” ve “Kütüphane” butonlarının da olduğu çubuk bu yeni arayüzde kaldırılmış durumda. Kütüphane kısmı, yeni arayüzde ana ekranda alt kısımda yer alıyor. Sol taraftaki kısım ise oyunlarınızı bulmanıza ve kütüphanenize eklemenize yardımcı oluyor. GeForce Now kullanıcıları, uygulamalarını yeniden başlatarak ya da güncellemeyi direkt web sitesinden indirerek bu yeni arayüzü uygulayabilirler.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/nvidias-cloud-gaming-platform-gets-a-more-user-friendly-redesign/
10
7
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
7
0
0
0