Nvidia, Klasikleşmiş Bilgisayar Oyunlarını RTX Grafikleriyle Hayata Döndürüyor

56
4
1
1
0
Nvidia, Klasikleşmiş Bilgisayar Oyunlarını RTX Grafikleriyle Hayata Döndürüyor
Nvidia’nın RTX grafik kartları, oldukça gelişmiş grafik ayarlarıyla oyunlar oynanabilmesini sağlıyor. Ancak şirket bununla da yetinmemiş olacak ki klasik mertebesine ulaşmış eski bilgisayar oyunlarını da ışın takibi özelliklerine sahip olacak şekilde yeniden düzenliyor.

Quake 2’nin ışın takipli grafiklere sahip sürümü henüz yeni çıktı. Ancak Nvidia burada duracak gibi gözükmüyor. Şirket, yeni “remastering” programını başlattı. Bu program kapsamında, klasikleşmiş bilgisayar oyunlarının grafikleri geliştirilecek. Şirket, “bildiğiniz ve sevdiğiniz bir oyun” tanıtımıyla duyurdu ancak bu oyunun ne olacağı henüz bilinmiyor.

Haber ilk olarak DSOGaming’in Nvidia’nın Lightspeed Studios tarafından yayınlanan iş ilanını fark etmesiyle ortaya çıktı. Nvidia, verdiği iş ilanında “Geçtiğimiz on yıldaki bazı büyük oyunları seçiyoruz ve onları, ışın takibi çağına getiriyoruz, onları harika yapan oynanışa hiç dokunmadan onlara son teknoloji görseller katıyoruz” tanıtım yazısını kullandı.

Lightspeed Studios

Quake 2 RTX’ten sorumlu olan Lightspeed Studios, bunun öncesinde Half-Life 2, Doom 3 ve Portal gibi bilgisayar oyunlarını Nvidia Shield Android cihazına uyarlamak üzerine çalışmıştı.

Quake 2 RTX, aslında adından da anlaşılabileceği gibi sadece RTX grafik kartlarında çalışabiliyor. Oyunun RTX sürümünü, orijinaline sahip olan herkese ücretsiz olarak oynayabilirken oyunun ilk üç seviyesi herkes için ücretsiz.

Peki sizce Nvidia, hangi oyunları daha gelişmiş grafiklerle tekrar hayata geçirir? Siz şirketin hangi oyunları yeni grafiklerle sunmasını istersiniz? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/nvidia-plans-more-ray-traced-remasters-of-pc-classics-starting-with-a-game-you-know-and-love/
56
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
56
4
1
1
0