Ölmenize Neden Olabilecek 8 Şirin Hayvan

118
17
9
8
7
Bildiğiniz üzere gezegenimizi birçok farklı türde canlı ile paylaşıyoruz. Bunların arasında çoğumuzun şirin bulduğu hayvanlarda mevcut. Peki ya bu şirin canlılardan bazılarının sizin ölümünüze sebep olabileceğini biliyor musunuz?

Kimi zaman zekalarına hayran kaldığımız, kimi zamanda bizleri gülme krizine sokan hayvanlar şüphesiz ki gezegenimizi güzelleştiriyor. Ancak doğası gereği bazen saldırganlaşabilen bu canlılar, bazı zamanlarda insanlar için tehlike arz edebiliyor. Bugün ise sizlere ölmenize neden olabilecek 8 şirin hayvanı listeleyeceğiz.

1. Panda

Canlı halini veya resmini gördüğünüz anda mıncıklama isteği duyacağınız bu şirin hayvan, aslına bakılırsa uzaktan çok masum duruyor. Oyuncağı anımsatan görüntüsü, kısmen rahat ve sakin tavırları bizlere sanki bu canlıdan asla zarar gelmezmiş izlenimi yaratıyor. Ancak barış ve nezaketin sembolü gibi görünen bu canlılar, sınırlarına girmeniz halinde sizi parçalayabilecek kadar vahşi olabilir. Sonuçta ayıların bir türü olan pandalarında doğasında saldırganlık olmazsa olmazdır.

2. Pars Foku

Adeta yüzünüze güler gibi bakan bu şirin mi şirin canlı, pandalar gibi oldukça sakin ve uysal görünürler. Kendisinden yana hiçbir zararın gelmeyeceğine dair adeta iddiaya girebileceğiniz bu deniz canlılarının, zaman zaman araştırma görevlilerine saldırdığı dahi görülmüştür. Beklenmedik anlarda agresif davranışlar gösterebilen pars fokları, en çok penguen yemekten hoşlanırlar. Eğer bu canlı ile yüzmeyi düşünüyorsanız, bu bilgiyi aklınızda tutmanızda yarar var.

3. Kuğu

Çeşitli göl ve süs havuzlarının vazgeçilmez canlısı olan kuğular, bizim için her zaman sevginin ve romantikliğin sembolü olmuşlardır. Görünümleri ve zarif halleri ile gönlümüzü çelen bu şirin canlılar, yaşam alanlarına girildiğinde ve sevmedikleri bir besini yemeye zorlandıklarında, şirin hallerini bir kenara bırakarak size ciddi hasar verecek kadar sert saldırabilirler. Tehdit hissettikleri anda ellerinden gelen her şeyi yapabilecek olan su canlılarına kibar ve nazik olmanız yararınıza olabilir.

4. Karıncayiyen

Uzun burnu, parlak tüyleri ve şirin tavırları ile oldukça zararsız görünen bu şirin hayvanın, aslına bakılırsa dişleri dahi yoktur. Eminim ki sizde “Böyle şirin bir hayvan nasıl insana zarar verir?” diye düşünüyorsunuzdur. Ancak gözden kaçırmamanız gereken yer, karıncayiyenin pençeleridir. Bu uzvunu çoğunlukla toprak kazmak için kullanan canlı, yeri geldiğinde pençelerini kendini korumak için de kullanabilir. Bu sebeple dişsizliğine güvenip karıncayiyene çok fazla yaklaşmamanız sizin için iyi olacaktır.

5. Fil

Çoğumuz filleri haşmetli görüntülerine rağmen çok şirin buluyoruz. Öyle ki bu canlıları, vücuduna dövme olarak yaptıranlar bile var. Büyük ve güçlü görüntülerinin altında saf ve naif bir canlının yattığına inanmadığımız filler, bazen severken bile bir insanı öldürebilir. Doğası gereği gücünü kontrol edemeyen bu hayvanlar, hortumları ile sizi sıkarak boğabilirken, siz bir de onu kızdırdığınız anda ki olabilecekleri düşünün.

6. Zehirli Ok Kurbağası

Normal bir kurbağaya göre şaşırtıcı derecede güzel ve şirin görünen bu güzel canlılar, aslına bakarsanız zehirlidir. Farklı renk seçenekleri bulunan zehirli ok kurbağaları, farklı toksisite seviyelerine sahip olabilirler. Bunlar içerisinden en tehlikeli olanı altın renkli ok kurbağalarıdır. Bu canlının zehri öylesine güçlüdür ki, dokunduğu anda 10 kişiyi kolayca öldürebilir.

7. Yunus

Denizlerin en şirin canlılarından olan ve kimi zaman gösterilere dahil edilen bu canlılar, bazı zamanlarda insanlar için tehlike oluşturabilir. Şişe yunusu olarak adlandırılan ve bir insanı sebepsizce öldürebileceği düşünülen bu yunus türü, sizi kısa zaman içerisinde parçalayabilir. Bu sebeple zararsız olduğunu düşündüğünüz bu canlılara çok fazla yaklaşmamakta yarar var.

8. Yavaş Loris

Melül melül bakan gözleri, mini minnacık vücutları ile size sahiplenme isteği uyandıran bu canlı türü, aslına bakacak olursanız zehirlidir. Dünya’nın bilinen tek zehirli primatı olan yavaş loris, zehrini dirseklerinde saklar. Gerekli olan durumlarda zehrini ağzına getiren loris, sizi ısırarak öldürebilir.

Saydığımız tüm bu şirin hayvanlar, kendilerinden hiç beklenmeyen davranışları sergiliyor olabilirler. Ancak başta da söylediğimiz üzere bu durum, onların kendilerini korumak için doğal bir süreçtir.

118
17
9
8
7
Emoji İle Tepki Ver
118
17
9
8
7