Omega 3 Astım Şiddetini Azaltırken Omega 6'nın Artırdığı Ortaya Çıktı

32
4
2
1
0
Yapılan bir araştırma, omega 3 odaklı beslenildiğinde astım şiddetinin azaldığını, ama omega 6'nın astım şiddetini artırdığını gösterdi.

Yeni yapılan bir araştırma, en çok bilinen yağ asitlerinden omega 6’nın astımlı çocuklarda tersi etki yaratabileceğini gösteriyor. Araştırma kapsamında bir grup astım hastası çocuk omega 3 odaklı bir diyet uyguladı ve astım şiddetinin gerilediği kaydedildi. Ama diğer bir grup astım hastası çocukta omega 6 oranı yüksek bir diyet uygulandığında aynı ortamda daha şiddetli ataklar geçirebildikleri görüldü.

American Thoracic Society dergisinde yayınlanan araştırma sonucunda, yüksek omega 3’lü beslenmenin astım semptomlarını ve şiddetini azalttığı belirtiliyor. Astım, solunum yollarında bulunan mukoza denen zarda şişme olduğu zaman yollarının daralması ile nefes almanın güçleşmesi şeklinde oluşan bir hastalık.

Birçok insan omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini diyetlerinde kullanıyor ama çok azı ikisi arasındaki farkı biliyor. Omega 3’ün astım şiddetini azaltıcı bir etkisi olduğu biliniyor. Ama omega 6 bu şiddeti yükseltiyor. Yani çelişkili bir durum söz konusu.

Omega 6, en çok bitkisel yağlarda bulunuyor. Omega 3 ise daha çok balıkta, fındıkta, soya fasulyesinde ve diğer bazı sağlıklı kabul edilen yiyeceklerde bulunuyor. Omega 6’nın daha çok bulunduğu diyetlerin bazı sağlık problemlerine yol açabileceği belirtiliyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/omega-3-may-improve-asthma-in-kids-but-omega-6-could-make-it-worse-29571480/
32
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
32
4
2
1
0