El Salvador, Vatandaşlarına Dağıtmak İçin 140 Milyon Dolarlık Bitcoin Alacak

47
13
10
4
2
El Salvador, ülkedeki tüm yetişkin nüfusa 30 dolar değerinde Bitcoin dağıtma kararı almıştı. Bu durumda ülkenin 140 milyon dolarlık Bitcoin alımı yapması gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde El Salvador, ülkenin resmi para birimi olarak Bitcoin'i kabul ettiğini açıklamıştı. Ülkenin aldığı karar büyük sansasyon yaratmıştı. El Salvador, bu kararını desteklemek ve halkın Bitcoin kullanımı arttırmak için çeşitli hamleler gerçekleştirecek.

Bu hamlelerden biri de ülkedeki tüm yetişkin nüfusa 30 dolarlık BTC dağıtılması olacak. Statista verilerine göre ülkede 15 yaşın üzerindeki vatandaşların sayısı 4,72 milyon. Yani ülkenin yaklaşık 140 milyon dolarlık BTC alması gerekiyor. 

BTC kullanıcı sayısı artacak

el salvador

İstatistik uzmanı Willy Woo, attığı bir Tweet ile El Salvador halkının, dünya genelinde Bitcoin kullanıcısı sayısını ciddi şekilde arttıracağını söyledi. Woo, 25 Haziran'da paylaştığı gönderide "El Salvador'daki 4,5 milyon yetişkinin tümünün ücretsiz BTC teklifini kabul edeceğini varsayarsak, Bitcoin'in dünya genelindeki kullanıcı sayısı bir günde yaklaşık yüzde 2,5 artacak." ifadelerini kullandı.

El Salvador vatandaşları, devlet tarafından verilen kripto para cüzdanı uygulamasını indirdikten sonra ücretsiz Bitcoin dağıtımı yapılacağı belirtiliyor. Ülke nüfusunun tamamının bu bedava BTC teklifini kabul etmesi durumunda El Salvador yönetimine onlarca milyon dolarlık Bitcoin gerekiyor.

el salvador

Ülkenin yapacağı bu türden bir alımın, kripto paranın üzerindeki satın alma baskısını arttırması ve fiyata da yukarı yönlü olarak etki etmesi bekleniyor. Tabii geleneksel kurumlar ise bu durumdan pek de memnun değil. JP Morgan'a göre bu hareket ile El Salvador, IMF kredisini riske atmış olabilir. Dünya Bankası da El Salvador'dan gelen BTC'yi yasal para birimi olarak kullanmaya geçiş sürecine yardım etmeyi reddetmişti. 

Son dönemde kripto paralar sık sık tartışmaların odağında yer alıyor. Özellikle peş peşe gelen kripto para piyasalarına düzenleme ya da kısıtlama haberleri nedeniyle piyasalarda ciddi hareketler söz konusu olabiliyor. Kripto paraların geleceği hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Kaynak : https://tr.cointelegraph.com/news/el-salvador-to-buy-140m-worth-of-bitcoin
47
13
10
4
2
Emoji İle Tepki Ver
47
13
10
4
2