PewDiePie, YouTube’da 100 Milyon Abone Sayısına Ulaştı

84
24
8
6
4
Dünyanın en popüler oyun kanalının sahibi olan 29 yaşındaki Felix Kjellberg, YouTube kanalında 100 milyon aboneyi geride bıraktı.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube’da en çok aboneye sahip 2. kanal olan PewDiePie, “Hadi Oynayalım” tarzında ürettiği içerikleriyle kendine adeta bir genç hayranlar ordusu kurdu. Bugün itibariyle 100 milyon aboneyi aşan PewDiePie, şöhret yolunda pek çok tartışmanın da konusu olmuştu.

29 yaşındaki İsveçli YouTuber, antisemitik (Yahudi düşmanlığı içeren) şakalar ve Nazi görüntüleri içeren videolar yayınlayarak kendini bir anda çok büyük bir kaos ortamında bulmuştu. Bunların yanı sıra 50 kişinin hayatını kaybettiği camii saldırısında da saldırgan, arabanın içerisindeyken “Subscribe PewDiePie” (PewDiePie’a abone olun) diyerek yeni bir kaosu başlatmıştı.

PewDiePie, geçmişte de pek çok kez ırkçılıkla suçlanmıştı:

PewDiePie Irkçılık

Yine Kjellberg'in videolarından birinde, YouTuber tarafından kiralandığı iddia edilen bir çift erkek “Tüm Yahudilere Ölüm” içerikli bir tabela tutmuştu. Ayrıca yine geçmiş videolarında PewDiePie, Nazi referanslarını içeren bir kanal önermişti ve çıkan kargaşanın ardından kanala olan referansını kaldırmıştı.

Tüm bunlarla bir alakası olmadığını defalarca kez dile getiren ünlü YouTuber, bu olaylardan sonra azımsanmayacak kadar çok sayıda tıklanma kazanmıştı.

PewDiePie’ın YouTube saltanatını T-Series sonlandırmıştı:

T-Series vs PewDiePie

2018’in sonlarında şu anda YouTube’da en çok aboneye sahip kanal olan T-Series, pek çok Bollywood yıldızının da desteğini alarak PewDiePie’ın 5 yıllık YouTube saltanatını sonlandırmıştı. Bu olayın ardından Kjellberg, izleyicilerini kanala abone olmaları konusunda zorlamıştı.

PewDiePie’ın abone savaşlarında, bir başka YouTube milyoneri olan “Mr Beast”, Kjellberg’i desteklemek için ilan panoları ve radyo reklamları satın alırken, bir diğer YouTube kişiliği olan Justin Roberts, Times Meydanı’nda 1 milyon dolarlık (816.000 £) bir reklam panosunu satın alarak insanları PewDiePie’ye üye olmaya çağırmıştı.

Popülerliği Güney Asya'da daha geniş bir internet erişimi sayesinde adım adım artan T-Series'in şu anda yaklaşık 110 milyon abonesi bulunuyor. Diğer popüler YouTube kanallarının abone sayıları ise şu şekilde: Justin Bieber 46 milyon, Rihanna 32 milyondan fazla ve Drake neredeyse 19 milyon.

Kaynak : https://www.theguardian.com/technology/2019/aug/25/pewdiepie-surpasses-100m-subscribers-youtube
84
24
8
6
4
Emoji İle Tepki Ver
84
24
8
6
4