RTÜK’ün Netflix’i de Etkileyen Yönetmeliğinin İptali İçin Dava Açıldı

631
37
24
6
5
Netflix, BluTV ve Puhutv gibi internet üzerinden yayın yapan birçok kanalı etkileyen yeni RTÜK yönetmeliğine Ankara Barosu'ndan itiraz geldi. Ankara Barosu, karşı tarafın savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına karar verilmesini talep etti.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak internet üzerinden yayın yapan kanallara düzenleme getirmesini yasalaştıran RTÜK yönetmeliğine Ankara Barosu'ndan itiraz geldi. Ankara Barosu, düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olması sebebiyle Danıştay'a dava açtı.

Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik isimli yönetmelik, geçtiğimiz günlerde internet gündemine oturmuş, Netflix, BluTV ve Puhutv gibi kanalların akıbeti konusunda birçok soru işareti oluşturmuştu. Ankara Barosu, bu yönetmeliğin iptali için Danıştay'a iptal başvurusunda bulundu.

rtük netflix blutv

Ankara Barosu, yapılan yazılı açıklamada "1 Ağustos 2019 tarih ve 30849 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin, 2/2-b ve 4/1-a maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali ile dayanak 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 29/A maddesinin Anayasa'ya aykırılığı iddiası ile Anayasa Mahkemesi'ne itiraz yoluna başvurulması talebiyle Baromuzca Danıştay'da dava açılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bireylerin tercih haklarını elinden alması ve haber alma ve verme özgürlüğüne doğrudan müdahale edeceği konusunda bir itirazda bulunuldu. Davanın dilekçesinde davalı idarenin savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulması talep edildi.

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-ankara-barosu-ndan-rtuk-yonetmeligi-icin-danistay-a-dava-2511031
631
37
24
6
5
Emoji İle Tepki Ver
631
37
24
6
5