Sağlık Bakanı Kötü Haberi Verdi: Türkiye’de Üç İlde Delta Plus Varyantı Görüldü

47
20
17
2
1
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünya genelinde tedirginlik yaratan koronavirüsün delta plus varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, Türkiye'de üç farklı ilde üç vatandaşın delta plus varyantı kaptığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisiyle ilgili yaptığı açıklamalar son sırasında tüm dünyanın kabusu haline gelmeye başlayan delta ve delta plus isimli varyantlarla ilgili konuştu. Delta varyantının giderek yayılmaya başladığını, en az 30 ilde 280'den fazla vakanın tespit edildiğini açıklayan Koca, delta plus varyantının ilk vakalarına da rastlanılmaya başladığını açıkladı. Bakan Koca'ya göre delta plus varyantı, şimdilik üç şehirde ve yalnızca üç kişide görülmüş durumda. Bu varyanta yakalanan vatandaşlar, birbirlerinden bağımsız ve aşılanmamışlar.

Bu arada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yeni bir "son dakika" açıklaması yaptı. Bu açıklama kapsamında illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaşan Koca, salgının sonunun aşı ile geleceğini söyleyerek, aşı olunması konusunda herkesi bir kez daha uyardı. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada "Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun." ifadelerini kullandı.

İllere göre haftalık vaka sayısı haritası

İllere göre haftalık vaka sayısı

100 bin kişiye göre hazırlanan haftalık vaka sayısı haritasına baktığımızda, genel anlamda düşüşün devam ettiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Hatta Hatay, Adıyaman ve Osmaniye gibi şehirlerde 100 bin kişiye düşen vaka sayısı oranı, 5'e kadar düşmüş durumda. Metropol kentlere baktığımızda da gidişin olumlu yönde olduğunu söyleyebiliriz.

Fahrettin Koca

Fahrettin Koca'nın konuyla ilgili tek açıklaması, illere göre haftalık vaka sayısı haritası değildi. Son bir haftada vaka sayılarının en çok düştüğü kentleri de açıklayan Bakan Koca, bu kentlerin sırasıyla Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın olduğunu açıkladı. Bakan Koca'nın paylaştığı bir grafiğe göre Gümüşhane'de 43,05'lik, Eskişehir'de ise 31,51'lik düşüş gerçekleşti.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/illere-gore-haftalik-covid-19-vaka-sayisi-aciklandi-6524139/
47
20
17
2
1
Emoji İle Tepki Ver
47
20
17
2
1