Sağlık Bakanı, 'Sinovac Sinovac' Diye Bağıran Sağlık Çalışanının Arkasında Durdu: Soruşturma Olmayacak

118
13
9
2
0
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kütahya Otogarı'nda insanları bağırarak aşıya davet eden sağlık çalışanının arkasında durdu. Personelinin mizahi bir tavırla işini yaptığını söyleyen Koca, soruşturmaya gerek olmadığını açıkladı.

Dün sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, hafta sonu Türkiye'nin gündemine oturan Kütahya'daki bir olaydan bahsetmiştik. Bir sağlık çalışanı, Kütahya Otogarı'na kurulan mobil aşı merkezinde esprili bir şekilde işini yapıyor, insanları tıpkı otobüs şirketleri çalışanları gibi bağırarak aşıya davet ediyordu. Vatandaşları güldüren bu olay, yetkili mecraları rahatsız etmişti. Zira Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, o sağlık çalışanı hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu.

Söz konusu sağlık çalışanına açılan soruşturma, vatandaşları ciddi anlamda rahatsız etti. Çünkü milyonlarca kişi, bu soruşturmanın yersiz olduğunu, sağlık çalışanının mizah seviyesinden ötürü soruşturulamayacağını savunuyordu. Olayın giderek büyüyüp Twitter trendleri arasına girmesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da kulağına çalınmış gibi görünüyor. Konuyla ilgili olarak Twitter'dan bir açıklama yapan Koca, Bakanlığı bünyesinde çalışan vatandaşın arkasında durdu.

Soruşturulmasını gerektiren bir durum yok

Fahrettin Koca

Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda, sağlık personelinin mizahi bir tavırla vatandaşları aşıya davet ettiği belirtildi. Bu sağlık çalışanının soruşturulmasına gerek bir durum olmadığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yine de aşının ciddi bir konu olduğunu ve aşının herkes tarafından ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, yayınlamış olduğu bir basın açıklaması ile soruşturma kararını açıklamıştı. Fahrettin Koca'nın açıklamalarından sonra ise müdürlüğün sosyal medyada yaptığı paylaşımlar kaldırılmış görünüyor. Ancak bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamış durumda. Yani soruşturmanın devam edip etmediği şimdilik belli değil

118
13
9
2
0
Emoji İle Tepki Ver
118
13
9
2
0