Samsung, Tabletten Hallice Dizüstü Bilgisayarı Chromebook Go'yu Duyurdu

7
3
1
1
0
Samsung, ChromeOS ile çalışan yeni dizüstü bilgisayarı Galaxy Chromebook Go'yu duyurdu. Teknik özellikler açısından oldukça düşük kalan cihaz, muhtemelen çok uygun fiyatlı olacak. Samsung Galaxy Chromebook Go, önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülecek.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, sessiz sedasız yeni bir dizüstü bilgisayar duyurdu. "Galaxy Chromebook Go" olarak isimlendirilen bu dizüstü bilgisayar, giriş seviyenin kapısında bekleyen bazı özelliklere sahip. Daha çok günlük kullanıcıları odaklayan Samsung, ucuz bir dizüstü bilgisayar arayışında olan kullanıcıları etkileyecek gibi görünüyor.

Samsung Galaxy Chromebook Go, 14 inç büyüklüğünde TFT ekranla geliyor. İlginçtir ki bu ekran 1366 x 768 piksel çözünürlük sunuyor. Pek de ince sayılmayacak çerçevelere sahip olan ekranın üst kısmında ise 720p çözünürlük sunan web kamerası yer alıyor. Samsung'a göre tüy kadar hafif cihaz, 180 derece açılabilen bir yapıya sahip.

Samsung Galaxy Chromebook Go

Samsung Galaxy Chromebook Go

Samsung'un yeni dizüstü bilgisayarı, Intel Celeron N4500 işlemciden güç alıyor. Şirket bu gücü 8 GB'ye kadar RAM ve 128 GB'ye kadar da depolama alanı ile destekliyor. Dileyen kullanıcılar, microSD kart ile depolama alanını genişletebiliyorlar. İşletim sistemi cephesine baktığımızda ise elbette ChromeOS'u görüyoruz. Bu dizüstü bilgisayarın teknik özellikleri, cihazın tabletten hallice olduğunu gözler önüne seriyor.

Samsung, sessiz sedasız duyurduğu dizüstü bilgisayarının çıkış tarihi ve fiyatı ile ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Ancak bu cihazın teknik özelliklerine baktığımızda, kullanıcıların akıllı telefon ya da tablet fiyatına dizüstü bilgisayar alabileceklerini düşündürüyor. Önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülecek ürünün fiyatı da o günlerde belli olacak.

Kaynak : https://chromeunboxed.com/say-hello-to-the-samsung-galaxy-chromebook-go/
7
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
1
0