Samsung Galaxy A14'ün Basın Görselleri ve Özellikleri Sızdırıldı: İşte Telefon Hakkında Bildiğimiz Her Şey!

7
5
1
0
0
Samsung'un yeni orta segment telefonu olacak A14 5g'nin basın görselleri ve bazı temel özellikleri sızdırıldı. İşte Samsung'un yeni bütçe dostu telefonu hakkında tüm bildiklerimiz.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yakın zamanda yeni orta segment telefonu Galaxy A14’ü tanıtmayı planlıyor. Heyecanla beklenen 5G destekli telefonun geçtiğimiz aylarda ise tasarımı ortaya çıkmıştı. Sızıntıda, telefonun damla çentik tasarımına sahip olacağı ve A13’e benzer bir görünüm ile birlikte gelebileceği görülmüştü.

Şimdi ise cihaz hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Geekbench testlerinden elde edilen bilgiler, telefonun iki farklı versiyonla birlikte geleceğini gösterdi. Bu, telefonun bir önceki versiyonunda gördüğümüz yonga setinin A14 5G’de de karşımıza çıkacağını ortaya koydu. Ayrıca telefonun basın görselleri ve temel özellikleri de ortaya çıktı. 

A14, Exynos 1330 ve Dimensity 700 olmak üzere farklı işlemcilere sahip versiyonlarla gelebilir

Sızıntıya göre A14 5G, farklı işlemcilere sahip versiyonlarla gelebilir. Geekbench’te SM-A146B model numaralı bir cihazdan elde edilen sonuçlar, telefonun Samsung’un yeni işlemcisi Exynos 1330’a sahip olabileceğini ortaya koydu. Eğer bu gerçekleşirse cihaz, şirketin yeni işlemcisini kullanan ilk telefon olacak.

Buna ek olarak SM-A146P model numaralı cihazdan da bilgiler ortaya çıktı. Listeleme, bu sefer telefonun farklı bir versiyonunun bir diğer sekiz çekirdekli işlemci MediaTek Dimensity 700’le gelebileceğini gösterdi. Dimensity 700, bir önceki versiyon A13 5G’de de kullanılmıştı.

Tasarım ve ekran

Bugün sızdırılan basın görselleri,  A14'ün geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan tasarıma oldukça benzer olacağını gösterdi. Yukarıdan ulaşabileceğiniz görüntüleri incelediğimizde, damla çentik ve üçlü kamera kurulumunun telefonda bizi karşılayacağını görüyoruz. Bu, A14 5G'nin bir önceki versiyonu fazlasıyla andıracağını bir kez daha doğruluyor. Ayrıca kaynağa göre cihazda HD+ çözünürlüğe sahip 6,8 inçlik LCD bir ekran göreceğiz. Bunun yanı sıra yan tarafta bulunan güç tuşuna gömülü bir parmak izi tarayıcısının da telefonda yer alacağı belirtiliyor.

A14'ün diğer özellikleri neler olacak? 

Kutudan Android 13 ile çıkacağı aktarılan A14 hakkında pek fazla detay bulunmasa da şu ana kadar çıkan bazı bilgiler mevcut. Çıkan sızıntılar, 4 GB RAM ile gelmesi beklenen telefonun, çentiğe gömülü 13 MP bir selfie kamerası ve arkada 50 MP'lik bir ana kameraya sahip olabileceği söyleniyor.

167,7 mm x 78,7 mm x 9,33 mm ölçülere sahip olması beklenen cihazda, 3,5 mm kulaklık girişinin yer alacağı daha önce çıkan bilgilerde görülmüştü. Ek olarak 5.000 mAh bataryayı da A14 5G'de görebileceğimizi gösteren söylentiler mevcut. 

A14 ne zaman çıkacak?

Ülkemize de gelmesi beklenen A14’ün ne zaman çıkacağı hakkında henüz bir bilgi yok. Bazı söylentiler, şirketin geçen sene A13’te yaptığı gibi A14’ü de yıl sonuna doğru çıkabileceğini söylüyor. Diğer iddialar ise tanıtımın 2023’ün başlarında gerçekleşebileceğini gösteriyor. 

7
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
5
1
0
0