Samsung Galaxy Note10 Hakkında Gerçek Olması Muhtemel 5 Söylenti

51
24
9
2
2
Samsung’un en popüler iki serisinden biri olan Note serisinin 10. versiyonunun görücüye çıkmasına çok az bir zaman kaldı. Bizler de tanıtımına bu kadar az kalan telefonla ilgili bildiklerimizi ve söylentileri kapsayan bir yazı derledik.

Samsung’un Galaxy Note10’u tanıtacağı etkinliğe günler kala merakla beklenen amiral gemisi hakkında yaşanan sızıntılar sayesinde öğrenilen şeyleri bir araya getirdiğimiz yazımıza hoş geldiniz. Aslına bakarsanız Galaxy Note10’dan tek bir telefonmuş gibi bahsetmek doğru olmaz çünkü Samsung’un S serisinde yaptığı gibi Note10’da da farklı boyutlara sahip telefonlar çıkaracağı biliniyor.

Samsung, Galaxy Note10’u çarşamba günü resmî olarak duyuracak. Dilerseniz bizler de lafı fazla uzatmadan Galaxy Note 10 hakkında bugüne kadar yapılmış en akla yatan sızıntıları bir araya getirdiğimiz kısma geçelim.

1. Birden fazla Note10 telefonu bizleri bekliyor:

note10

Samsung’un bu sene 2 adet Note10 çıkaracağı düşünülüyor. Bu telefonlardan küçük olan 6,3 inç, büyük ve geliştirilmiş olan Note10+ ise 6,8 inç’lik bir ekrana sahip olacak. Karşılaştırma yapmak isterseniz S10’un ekranı 6,1 inç, S10+'ın ekranıysa 6,4 inç’ti. Yani Note 10’un ekranı, hem S10+’tan hem de Note9’dan küçük olacak. Note10 modellerinin ikisi de Samsung’un Infinity-O ekranına sahip olacak. Yani ön kamera ekrana gömülü gelecek.

Note10 ve Note10+ arasındaki farklılıklar, yalnızca ekran boyutlarıyla sınırlı kalmayacak. Her ne kadar iki telefonda da Snapdragon 855 işlemci kullanılıyor olsa da Note10+’ın donanımında bazı farklılıklar olacak. WinFuture isimli internet sitesinde yapılan sızıntılara göre Note10’da 3.500 mAh kapasitesinde bir batarya, 12 W kablosuz şarj, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olacak.

Ayrıca Note10'da SD kart desteği olmayacak. Note 10 Plus ise 4.300 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olacak. Bu batarya, kablosuz olarak 20 W gücünde şarj edilebilecek ve bu güç, kabloyla 45 W’a kadar çıkabilecek. Telefonda 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanının yanı sıra SD kart desteği de olacak.

2. Geliştirilmiş S Pen, Note10 serisinin en güçlü silahlarından biri olacak:

note10 s pen

Bildiğiniz üzere Note model bir telefon, kendisine bir S Pen eşlik etmediği zaman adeta yarım kalır. Note10’la birlikte gelecek olan S Pen’e eklenen yeni özellikler de bu seneki cihazların dikkat çeken özelliklerinden biri olacak. Söylenene göre kullanıcılar, S Pen’ini telefona dokundurmadan havada belirli hareketler yaparak telefonu kontrol edebilecekler. Bu teknolojinin nasıl çalışacağı ve ne kadar işe yarar olacağı şu an için bilinmiyor ancak Samsung’un bu konuda bir tanıtım yapacağı beklentiler arasında.

3. Kameralar, her zamankinden daha iyi performans sergileyecek:

note 10 kamera

Hem Note10’un hem de Note10+’ın 3 adet arka kameraya sahip olması bekleniyor. Bu kameralardan ilki, 12 MP çözünürlüğünde f/1,5 ve f/2,4 diyafram aralığına sahip bir ana lens; ikinicisi,16 MP çözünürlüğünde f/2,2 diyafram açıklığına sahip bir ultra geniş açılı lens ve sonuncusuysa 12 MP çözünürlüğünde f/2,1 diyafram açıklığına sahip 2x optik yakınlaştırma özelliği olan bir telefoto lens olacak. Bu arada iki modelde de S10’dan farklı olarak ön tarafta yalnızca 10 MP çözünürlüğünde bir kamera bulunacak.

4. Note10 serisinin 5G destekli farklı versiyonları da piyasaya sürülecek:

note10 5g

Söylenene göre S10’un 5G destekleyen farklı bir sürümünü çıkaran Samsung, Note serisi için de aynı stratejiyi izleyecek. Daha önce belirttiğimiz gibi Note10, iki farklı boyutta çıkacak ve dedikodular doğruysa iki model için de 5G desteği olan farklı bir sürüm olacak. Böylece toplamda 4 adet farklı Note10 modeli piyasaya sürülmüş olacak. Bu durumun telefonlar araştırılırken kafa karıştıracağı şimdiden belli oluyor.

5. Note10 serisinde kulaklık girişi olmayacak:

note 10 kulaklık girişi

Yine güçlü dedikodulara göre Galaxy Note10’da kulaklık girişi bulunmayacağı neredeyse kesinleşti. Gerçekten de durum böyle olursa Note10, Samsung’un kulaklık girişi kullanmadığı cihazlar arasına katılacak. Bu durum, ileri dönemdeki telefonlarda da kulaklık girişi kullanılmayacağının habercisi olabilir. Kulaklık girişini kaldırmak, artık bir sektör standardı hâline geliyor demek yanlış olmaz. Samsung, bu konuda ayakta duran son kaleydi ancak görünen o ki onlar da kulaklık girişi kullanma alışkanlıklarını geride bırakmaya hazırlanıyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/8/3/20752011/samsung-galaxy-note-10-unpacked-rumors-leaks-event-date-time-2019
51
24
9
2
2
Emoji İle Tepki Ver
51
24
9
2
2